Akcija “Budi čovjek” u kontejnerskom naselju u Mošćenici

U kontejnerskom naselju u Mošćenici održana je preventivna aktivnost  Ravnateljstva policije pod nazivom „Budi čovjek“.  Akcija je organizirana povodom Međunarodnog dana solidarnosti, a u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu i petrinjskim osnovnim školama.

Kako je istaknula Sandra Weber, voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije, cilj je potaknuti djecu na suosjećajnost, dobrotu, ali ih ujedno i uveseliti u ovo blagdansko vrijeme.

Gradonačelnica Magdalena Komes zahvalila je organizatorima što misle na naše najmlađe. „Nekako je uvijek fokus na djecu u kontejnerskim naseljima, ali znamo da ih ima veliki broj i izvan kontejnerskih naselja koji su u kontejnerima uz svoje oštećene kuće,a ovo je jedan mali znak pažnje prema njima. Zahvaljujemo se Ravnateljstvu policije i pravobraniteljici za djecu što su naročito u ovo blagdansko vrijeme sjetili se dječice, kao najosjetljivije skupine našeg društva koja su također istraumatizirana ne samo ovom katastrofom, potresom, nego i prije toga pandemijom koja je zatvorila društvo u kuće i ovo je na neki način otvaranje prema kulturi. Pokazuju da i drugi izvan Petrinje misle na njih“, rekla je Komes te se zahvalila svima koji misle na našu djecu, kao i na Petrinju kojoj još uvijek treba pomoć.

Pravobraniteljica Pirnat Dragičević kazala je kako se ovom akcijom nastoji djeci uljepšati nadolazeće blagdane.

„Ono što moram reći je da je moja želja da u sljedećoj godini djeca više ne budu u ovom naselju, da ne budu uopće u kontejnerskim naseljima već da su u svojim kućama i da blagdane prožive na drugačiji način.“