“Izgovaram tvoje ime glasno”

Autor:Miroslav Šantek

Danas u 12:19 sati, na obljetnicu petrinjskog potresa, Hrvatska radiotelevizija (HRT) će na svim svojim radijskim postajama, točno u 12:19 emitirati pjesmu “Izgovaram tvoje ime glasno”. Napravljen je i glazbeni spot za spomenutu pjesmu, a koji će se emitirati tijekom dana na Hrvatskoj televiziji i u pojedinim HTV-ovim emisijama (Dobro jutro, Hrvatska, iza podnevnoga Dnevnika, na Četvrtome program (HRT-HTV4), itd..).

Glazbeni spot za pjesmu Izgovaram tvoje ime glasno nastao je u sklopu produkcije dokumentarnog filma Hrvatske televizije “Petrinja jučer danas sutra”. Film Branka Schmidta i Marije Demo govori o potresu na Banovini 2020. godine, a pjesmu za film napisala je i skladala Mirna Bićanić.

Pjesmu izvodi hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija, koja je pokazala iznimnu empatiju prema stradalnicima i već drugog dana nakon potresa otišla na područje Banovine s 10 kg pohanog mesa i drugom pomoći.

Spot je nastao u suradnji s osnovnim i srednjim školama Petrinje, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama – Bad Blue Boysima, Torcidom, Kohortom i Armadom te stanovnicima Petrinje.

Scenaristi su Marija Demo i redatelj Branko Schmidt, aranžer Goran Kovačić, snimatelj Dario Hacek, a producent Marko Kaić.   

Ovo su fotografije snimljene u Petrinji prilikom snimanja spota.