Za one koji brinu o najosjetljivijim skupinama društva, Sisačko-moslavačka županija osigurala potporu

SISAK: 4. siječnja 2022. godine –  Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je s predstavnicima triju udruga: Centra za žene Adela (ugovor o financiranju programa tajnog skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u okviru Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji), Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak ( o financiranju programa Dnevnog centra slijepih u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom) i Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije ( o financiranju  programa Mala kuća – pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom  u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom), potpisao ugovore kojima su za ove aktivne udruge osigurana sredstva iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije. 

„Ugovore potpisujemo odmah početkom godine jer smo upoznati s okolnostima u kojima djeluju ove udruge i znamo koliko im je važno imati osigurane financije,“ izjavio je sisačko-moslavački župan.

Uz ova županijska sredstva župan Ivan Celjak je tijekom radnih sastanaka u resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike predstavio potrebu za dodatnim sredstvima iz državnog proračuna, kojima je udrugama osigurano dodatno financiranje. 

Uz navedena sredstva sisačko-moslavački župan dodatno je uložio napore i u suradnji s donatorima, koji su iskazali namjeru pomoći udrugama, preusmjerio ponuđenu pomoć.

Župan Ivan Celjak je u ovoj prigodi rekao: „Za ove udruge, koje rade s najranjivijim članovima naše zajednice željeli smo, unatoč smanjenju prihoda i šteta koje je prouzrokovao katastrofalni potres, osigurati neophodna sredstva i izuzetno sam radostan što smo to uspjeli učiniti i što će svoje aktivnosti moći provoditi i dalje.“