VSNM grada Siska i SKD Prosvjeta proslavili krsnu slavu Sv. Savu

Sisak 27. siječnja 2022. – Vijeće srpske nacionalne manjine grada Siska i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Sisak proslavili su svoju krsnu slavu Svetog Savu.

Goste i uzvanike je ispred organizatora pozdravila zamjenica župana iz reda srpske nacionalne manjine SMŽ Mirjana Oluić, ujedno i predsjednica VSNM grada Siska. U svom govoru gđa. Oluić je istakla važnost koju krsna slava ima u tradiciji srpskog naroda te se osvrnula na rad VSNM u protekloj godini naglasivši kako  je Vijeće usprkos teškoj situaciji zbog katastrofalnog potresa i pandemije Covida-19 i u prošloj godini provelo niz aktivnosti te je tako između ostalog u Sisku organiziralo proslavu svoje krsne slave, Dane srpske kulture, komemoraciju na Dječjem groblju kao i promociju knjige „Kuća sa zelenim barkodom“ Jagode Kljaić te je od prvog dana sudjelovalo u humanitarnoj akciji SNV-a “Banija je naša kuća“, koja ima za cilj pomoć potresom stradalom stanovništvu Banije.

Proslavi su nazočili zamjenik župana SMŽ Mihael Jurić, zamjenik županice Karlovačke županije Dejan Mihajlović, predsjednik VSNM SMŽ Nikola Arbutina, predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Bogdan Rkman, predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, koji su čestitali krsnu slavu pripadnicima srpske nacionalne manjine.

Vjerski obred predvodio je sisački paroh, jerej Veselin Ristić.

Foto: izvor VSNM grada Siska
Foto: izvor VSNM grada Siska
Foto: izvor VSNM grada Siska