‘Časni sude, nisam kriv ni po jednoj točki optužnice’ – Komentar Siniše Matasovića

Autor: Siniša Matasović

Ok, svjestan sam činjenice da 97% mojih frendova na fejsu neće popratiti moje statuse o nogometu, pa onda ionako mogu dobiti što mi već dođe na dušu, nitko to neće niti pročitati.

Tako evo, npr. jučer, nova akvizicija Dinama otprije dva tjedna, stanoviti Petar Bočkaj, nakon što je pred cca. godinu i pol, dok je još igrao u dresu Osijeka, skrivio ozbiljnu prometnu nesreću i rasturio skupocjenim autom benzinsku pumpu, dokazano napuhavši 1,8 promila alkohola u krvi, u sudskom postupku izjavljuje:

“Časni sude, nisam kriv ni po jednoj točki optužnice.”

Ideš, dečko, nisi kriv. Bogić te dragi mazno. Jok, ja sam kriv, nisi ti. Pa po toj logici ni Hitler nije kriv niti za jedan izgubljeni život Židova, Roma, Poljaka, Ukrajinaca, Hrvata, Rusa… nikoga u Drugom svjetskom ratu.

E da, jesam li zaboravio spomenuti da je usput, dok je rasturio tu benzinsku pumpu, i pobjegao autom s mjesta nesreće…?

Da Europska unija postoji kao takva i da mi kao država slijedimo njihove pravne norme, smrad bi već jučer bio medijski pokopan i poslan u ropotarnicu povijesti. Zatvorili bi ga zbog te skandalozne izjave na sudu barem na tri godine zatvora.

Fuj! Fuj! Fuj!

Na kraju, izdvojimo dio iskaza blagajnice s te iste benzinske pumpe te kobne noći:

“Bila sam priklještena uz zid i zapomagala za pomoć, ali on je pobjegao.”

Toliko od mene za večeras.

PS: Kapa dolje i duboki ljudski naklon Zoranu Zekiću, tadašnjem treneru Osijeka, koji ga je prije tih godinu i pol istog trenutka htio suspendirati i izbaciti iz ekipe.