Predstavnici talijanskih općina Treppo Ligosullo i Rigolato posjetili Baniju i Kordun

U subotu, 19. veljače 2022., predstavnici talijanskih općina Treppo Ligosullo i Rigolato posjetili su područja Banije i Korduna koja su stradala u katastrofalnom potresu.

Predstavnike talijanskih općina, među kojima su bili i članovi tamošnje javne vatrogasne postrojbe i civilne zaštite, na čelu s Luigijem Cortolezzisom, gradonačelnikom Treppo Ligosulla i Fabiom D’Andreom, gradonačelnikom Rigolatoa primili su u Vrginmostu zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Mirjana Oluić, načelnik Općine Gvozd Milan Vrga, predsjednik VSNM-a Općine Gvozd Mile Malobabić i voditeljica SNV-ovog ureda u Glini Ljuba Vrga kao i izaslanstvo Samostalne demokratske srpske stranke koju su činili predsjednik Milorad Pupovac i potpredsjednik i zamjenik karlovačkog župana Dejan Mihajlović.

Nakon toga gosti iz Italije su u pratnji zamjenice župana SMŽ Mirjane Oluić i načelnika Općine Gvozd Milana Vrge posjetili područje Gline gdje su gosti iz Italije obišli obitelj Šteković u Banskom Grabovcu i obitelj Zinaja u Ravnom Rašću, kojima su izgrađene zamjenske drvene kuće.

Općine Treppo Ligosullo i Rigolato, koje su smještene u talijanskoj autonomnoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia, su zajedno sa Šumama Italije dale donaciju za drvenu građu gospodarskih objekata za 30 obitelji koje su ostale bez kuća nakon potresa na Baniji, dok će dio novca koji nedostaje kako bi se namirile potrebe popravka gospodarskih objekata osigurati SNV.

Luigi Cortolezzis s obitelji Zinaja u Ravnom Rašću
Kod obitelji Zinaja u Ravnom Rašću
Kod obitelji Šteković u Banskom Grabovcu
Sastanak s predstavnicima općina Treppo Ligosullo i Rigolato u općini Gvozd