Sjećate se Lane?

Autor: Marjan Gašljević

Sjećate se Lane? E, one Lane koja nas je oduševljavala svojim klizanjem na Zlatnoj pirueti održanoj prošlogodišnjeg prosinca u Sisku. Tada smo razgovarali s njom i predstavili je Vama. Lana i njezin klizački partner Antonio u umjetničkom klizanju su nas oduševili umijećem klizanja, efektnom koreografijom i kostimima.  Siščani i njihovi gosti na tribinama sisačke Ledene nisu štedjeli dlanove nagrađujući aplauzom svaku figuru ove svjetski poznate i priznate klizačice. Lani se je Sisak toliko dopao da je, dolazeći u Sisak, svoje umijeće i ljubav prema klizanju dijelila s klizačicama i klizačima Klizačkog kluba Zibel Sisak. I danas sam Lanu zatekao na ledu sisačke Ledene i klizačkoj „igri“ s mnogobrojnim članicama i članovima KK Zibel. Lana, kao i uvijek nasmijana, srdačna i razigrana upoznala je klizačice i klizaće s Isabellom i Aleksandrom vrhunskim, svjetski poznatim klizačima u umjetničkom klizanju u parovima i njihovim mnogobrojnim medaljama i priznanjima osvojenim na najprestižnijim natjecanjima.

Lana, na žalost, za desetak dana mora na operaciju ramena kao posljedice sportske ozljede. Kako sama kaže, radi se o lakšoj operaciji i vjeruje, u svom poznatom optimizmu, da će ubrzo trenirati u punom intenzitetu.

Isabella i Alexander su se, naime, nedavno razišli sa svojim klizačkim partnerima da bi se, eto, našli i kako radosno kažu, kliknuli kao klizački par. Priča o susretu dvoje vrhunskih klizača s dva kraja Svijeta topla je i zanimljiva. Osobno do večeras nisam znao da u virtualnom svijetu postoji i aplikacija za traženje partnera u umjetničkom klizanju. Ova bezosjećajna aplikacija nije bila ključ ovog, vjerujem, u budućnosti uspješnog klizačkog para, ona je bila samo, recimo to tako, support. Drugi dio priče je složen i topao a govori koliko je, u stvari, Svijet malen. O tom dijelu kazati ću samo da je Isabella prije deset godina bila u Hrvatskoj, u Opatiji kod rodbine. I tada joj se Hrvatske svidjela. Danas, poslije nekoliko dana „sisačkog leda“ Isabella je oduševljena uvjetima za treniranje ali i malim i velikim članovima KK Zibel. Aleksander, simpatičan i skroman mladić jednostavno kaže da je „sisački led odličan“, a da se on ovdje osjeća izvrsno.

Isabella i Alexsander će na sisačkom ledu trenirati svakodnevno u zakupljenom terminu a trenirati će i s klizačima KK Zibel, odnosno, poučavati će ih klizačkim vještinama. Večeras, samim izlaskom na led, jasno je bilo vidljivo da se radi o klizačima iz prvog svjetskog razreda pa nam je bilo preostalo samo diviti se njihovom klizanju, a njihovu toplinu i sportsku vještinu odmah su prepoznali i oni najmanji klizači KK Zibel upijajući njihove pokrete i upute.

Lani od srca želimo uspješnu operaciju i brz oporavak te što brži povratak u natjecateljski pogon a Isabelli i Alexanderu dobar rad te puno uspjeha u natjecanjima na kojima planiraju sudjelovati. A klizačicama i klizačima Klizačkog kluba Zibel, pored svojih uspješnica u natjecanjima,  da „iskopiraju“ što više od umjetnosti i umješnosti ovih vrhunskih sportaša.