U subotu 12. ožujka s početkom u 17h u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu bit će predstavljen sedmi nosač zvuka hrvatskog orguljaša Edmunda Andler-Borića pod nazivom ORGULJE DONJEG MIHOLJCA. 

CD je izašao krajem prošle godine u izdanju naše najuglednije izdavačke kuće CROATIAE RECORDS. Na CD-u su skladbe za orgulje iz perioda 18. i 19. stoljeća europskih i hrvatskih skladatelja za orgulje. Uz europske majstore skladatelje kao što su Tinazzolli, Cimarosa, Pachelbel, Valeri, Beethoven, Balbastre, Zipoli i Handel možemo čuti i hrvatske skladatelje anonimuse iz Hrvatskog Zagorja, Cresa, te Fortunata Pintarića.

CD je snimljen na povijesno vrijednim orguljama u Donjem Miholjcu u ambijentu predivne crkve Sv. Mihaela Arkanđela. Izašao je uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i njime se promovira orguljarska baština Miholjca, Slavonije i Hrvatske.

Orguljaš Edmund Andler-Borić uz redovno koncertiranje po Hrvatskoj i svijetu vrlo je aktivan i u snimanju nosača zvuka. Prvi CD je snimio također u Slavoniji na orguljama Đakovačke katedrale za koji su snimatelji Alan Šnajder i Božo Pandurić dobili diskografsku nagradu Porin. 

CD Orgulje Donjeg Miholjca u subotu će predstaviti ugledni pjevač dr. sc. Berislav Jerković profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i maestro mr. sc. Ivan Andrić iz Đakova.