Pristiglo 19 ponuda za izvođače radova za 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije

U Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje proveden je postupak otvaranja ponuda za izvođače radova za 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije financiranih iz EU fondova. U okviru projekta pristiglo je 19 ponuda od čega:

Grupa 1: Petrinja – 7 ponuda,

Grupa 2: Glina – 6 ponuda,

Grupa 3: Topusko – 6 ponuda. 

Ponude su pristigle za 10 tipskih višestambenih zgrada na području Sisačko – moslavačke županije, 4 višestambene zgrade u Petrinji sa 64 stana, 4 višestambene zgrade u Glini sa 52 stana i 2 višestambene zgrade u Topuskom sa 26 stana. Procjena radova je 108.200.000,00 bez PDV-a.

Ovim natječajem je Središnji državni ured pripremio i projekte izgradnje novog naselja ”Zrin” u Petrinji sa ukupno 144 stana čiji završetak se očekuje za godinu dana.

Foto: izvor SDUOSZ

“U sljedeća dva tjedna provest ćemo i novi natječaj sa 6 zgrada, u Petrinji i Gvozdu, a nakon toga pokrenuti ćemo i natječaje za nove zgrade u Glini i Dvoru. Ukupno govorimo o 20 zgrada. Danas je bilo prvo otvaranje ponuda u razvoju tog projekta, to je prvi veliki natječaj.  Do danas smo realizirali i obavili ukupno javnih nabava za izradu projekata i izvedbu radova obnove  u iznosu većem od 350 milijuna kuna na području Banovine, u ovom trenutku ova nabava je šlag na torti”, rekao je državni tajnik Gordan Hanžek.

Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji prvih 13 zamjenskih obiteljskih kuća, a izgradnja 19 kuća su u visokoj fazi pripreme.

“Do danas je Središnji državni ured ugovorio radove na izgradnji 138 zamjenskih obiteljskih kuća. Za slijedećih 78 kuća u visokoj je fazi provedba javne nabave, tako da ćemo uskoro imati ugovore za izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća”, izjavio je državni tajnik.

Do sada je Programom nekonstrukcijske obnove obnovljeno 1.800 obiteljskih kuća, a na njih 876 su radovi u tijeku. Dinamika nekonstrukcijske obnove pokazuje kako se tjedno obnavlja 100 obiteljskih kuća za što su angažirana 43 gospodarska subjekata. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je 145 rješenja za povrat sredstava po provedenoj samoobnovi za što je  odobreno 2,45 milijuna kuna.