U organizaciji Knjižnice i čitaonice Glina održana interaktivna edukativno-kreativna radionica „Ukrajini s ljubavlju“

U četvrtak 17. ožujka 2022. u holu Hrvatskog doma Glina profesorica Lidija Klobučar održala je za djecu i njihovu pratnju interaktivnu edukativno-kreativnu

radionicu „Ukrajini s ljubavlju“. Iznenađenje su bile posebne gošće – Ukrajinke: mama Yana i njezine kćeri Karyna i Marija, koje su silom prilika utočište pronašle u Gvozdu, a na radionicu ih je dovezla Maja Turniski. Tako su sudionici radionice imali priliku uživo čuti ukrajinski jezik, a novim prijateljicama iz Ukrajine Knjižnica i čitaonica Glina darovala je paketiće pažnje i dobrodošlice.

Tijekom druženja projiciran je film s prelijepim snimcima iz zraka ukrajinske prirode i gradova, a u pozadini je svirala opuštajuća glazba. U početnom dijelu radionice prisutni su kroz prilagođeno predavanje čuli niz zanimljivosti o Ukrajini i posebnosti koje je odlikuju, a u interaktivnom dijelu djeca su dolazila pred plavi i žuti pano zaokruživanjem točnih odgovora pokazati što su naučila.

U kreativnom dijelu radionice bojali su ukrajinske djevojke u tradicionalnim narodnim nošnjama i izrađivali ukrajinske zastavice, čije boje predstavljaju nebo nad žitnim poljima. Na kraju su pogledali nastup na Eurosongu ukrajinske pjevačice Ruslane koja je 2004. Ukrajini donijela pobjedu. U nadi skorom miru, bila je to vedra, zabavna i optimistična večer.

Izvor fotografija: Facebook stranica Knjižnice i čitaonice Glina