Foto: screenshot YouTube

By Marijan Jozić

Prije godinu i pol sam za PS-Portal napisao priču o babi Vangi i hobotnici. To je bilo na kraju 2020-te godine poslije američkih izbora. Ovako sam napisao:

Ovaj mjesec, dakle novembar po internacionalnom ili studeni po naški, godine gospodnje 2020. ne mogu a da nešto ne proreknem. Američki izbori su završeni. Kao što sigurno znate, moj kandidat nije izabran. Radi se o slijedećem. Trump je najvjerojatnije poslan u penziju, a dolazi taj neki Joe Biden. Biden je sasvim nešto drugo. On je korumpirani demokrat koji je već 50 godina u politici. Osim toga, i on i njegovi demokrati će se vratiti na staru priču, a to je slijedeće:

Za vrijeme njegove 4 godine u Bijeloj kući, Amerika će opet uletjeti u rat. Ima nekoliko opcija: Sjeverna Koreja, Iran, Sirija, Libija ili njima bliža Venezuela. Negdje će izbiti rat pod pokroviteljstvom Amerike. Demokrati vode takvu politiku da im je lokalni rat potreban da zarade lovu. Američka industrija će raditi za njihovu vojsku, a političari će dobivati bonuse ako izmešetare kakav deal. Dakle, rat je neminovan.

Biden će se opet slizati s Kinezima jer je globalista. Opet će netko njegov dobiti lovu od Kineza za uslugu da Biden skine poreze na kinesku robu. Tako će u Kini proći kriza i Kinezi će nastaviti osvajati svijet. Ukinuti će se „fracking“. Fracking je “nečisti” način proizvodnje plina. Kod te procedure proizvodnje plina zagađuje se voda pa to milijuni zelenih aktivista ne vole. Ako ukine fracking, ostaje Pensilvanija bez posla. A Amerika će morati uvoziti naftu. Vodit će agresivnu politiku protiv Rusije jer demokrati smatraju Rusiju zlom državom. Zbog toga će Putinu praviti probleme.

Vidite da nisam baš puno pogriješio. Rat pod pokroviteljstvom Amerike izbio je u Ukrajini točno godinu dana nakon što je Biden došao u Bijelu kuću. Biden već istražuje kako bi iz Venezuele pumpao plin i naftu. I spreman je ući vojskom u Venezuelu ako to bude potrebno. Tamo su veliki izvori nafte ali su duboko u zemlji pa siromašni Venezuelanci ne mogu do toga. Ameri mogu. Ukinuo je fracking u Americi ali kupuje fosilna goriva izvan Amerike. U stvari, zagađuje atmosferu ali ne  američkim plinom nego  uvoznim. Osim toga, ti silni brodovi koji mu dovoze plin i naftu zagađuju atmosferu jer plove na dizel. Ljubitelji prirode šute jer su valjda preglupi da to shvate. U isto vrijeme cijena goriva u Americi je porasla s 2 dolara po galonu na 8, a ide i dalje. Benzin je skočio s 3 kune na 15 kuna po litri. Benzin je u Americi uvijek bio jeftiniji nego kod nas.

Biden Putinu pravi probleme i provocira ga. Putin je upao u tu zamku pa je ušao u rat s Ukrajinom. To je bila baš ona glupa politika “tko ima većeg”. Umjesto da se porazgovaraju i naprave deal, oni se busaju u prsa i pričaju što sve mogu uništiti onom drugom. Jadni Ukrajinci su između pa plaćaju strašan račun. Na kraju neće biti prijatelji Putinu, a ni Zapadu.   

I što će biti na kraju. Pa rat će završiti mirom kao i svaki rat. Političari će ostati na vlasti i potpisivati primirje. Bogataši će biti još bogatiji jer će zaraditi na prodaji oružja, hrane, energenata itd. Sirotinja? U stvari, obični ljudi će imati koga oplakivati i obilaziti groblja. Na kraju krajeva, izabrat će opet takve iste političare da ih vode u novu napast.

A što je s koronom? Ha, ha! Korone više nema!

A što je sa zaštitom čovjekove okoline i onom nesretnom Gretom Thunberg? Nije više važno, sve je zaboravljeno.

A što je sa Sjevernom Korejom, Jemenom i Eritrejom? O tome se ništa ne čuje, znači da je dobro. Ili ipak nije?

I opet se ispostavilo ono: ujeo vuk magare.  

(Stavovi i mišljenja izneseni u tekstu osobni su stavovi autora i ne moraju nužno odgovarati stavovima redakcije.)