Svjetski dan zdravlja u SMŽ

SMŽ, 7. travnja 2022. godine – Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje“ kojim se želi podići svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi:

Sisačko-moslavačka županija je, na inicijativu župana Ivana Celjaka ovogodišnji Svjetski dan zdravlja odlučila obilježiti širokom akcijom na osam lokacija (u Sisku dvije) u sedam mjesta naše županije.

Patronažne sestre su na štandovima u Sisku, Kutini, Popovači, Novskoj, Dvoru, Petrinji i Glini mjerenje tlaka, mjerenje razine šećera u krvi, izračun indeksa tjelesne mase i savjetovanje u svezi zdrave prehrane,  a tijekom aktivnosti su građanima dijeljeni promotivni materijali o prevenciji kardiovaskularnih bolesti: zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Župan Ivan Celjak je nazočio provedbi obilježbe Svjetskog dana zdravlja na Gradskoj tržnici Kontroba u Sisku.

„Svaki put kad govorimo o zdravlju i očuvanju zdravlja u Sisačko-moslavačkoj županiji važno je napomenuti izvrstan rad našeg medicinskog i nemedicinskog osoblja u otežanim uvjetima, koji su uzrokovani Corona virusom, ali isto tako i potresom,“ rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak i dodao kako je važno poslati poruku sugrađanima o važnosti  preventivnog djelovanja, a isto tako o značaju očuvanja zdravlja, što je Županija pokazala upravo ovom akcijom na Svjetski dan zdravlja.