U Knjižnici i čitaonici Glina održana interaktivna radionica Uredimo kokošinjac i pronađimo skrivena jaja!“

   U četvrtak 7. travnja 2022.  profesorica i magistra bibliotekarstva Lidija Klobučar održala je u Knjižnici i čitaonici Glina interaktivnu preduskrsnu radionicu “Uredimo kokošinjac i pronađimo skrivena jaja!“, namijenjenu djeci od dvije do pet godina.

   Pitali smo voditeljicu radionice kako je u knjižnici moguće uređivati kokošinjac kad ga ondje nema i evo što nam je odgovorila:

    „Knjižnica je carstvo mašte, a u mašti možemo svašta. Radionica se odvijala kroz tri faze i u trima različitima prostorima Knjižnice. Na početku su djeca, sjedeći s roditeljima pred prigodno dekoriranom kulisom, čula priču o znatiželjnoj koki i uvjerila nas da jako dobro znaju njezin kokodak jezik. Čula su i pjesmicu „Koga se boji koka, ali su potom saznala da se naša koka boji nečeg drugog…Naime, jedan zločesti pijetao oteo je sva jaja iz njezinih gnijezda i posakrivao ih po Knjižnici. Zato je košara s kokom na našoj dekorativnoj kulisi bila prazna. Uslijedila je dinamična potraga za nestalim jajima i djeca su se raštrkala po za njih „labirintskim“ prolazima između polica Odjela za odrasle te pronađena jaja slagala u kokina gnijezda. U trećem, završnom dijelu radionice, u Dječjem su odjelu bojala uskrsne motive i igrala društvene igre povezane s proljećem, leptirima i cvijećem te jednu posebnu naziva „Kaos u kokošinjcu“, koja ih je podsjetila na zločestog pijetla i trebala su i tada, ali na drugačiji način, vratiti jaja u gnijezdo. Na kraju su na poklon dobila raznobojne pisanice i bojanke.“

 Izvor fotografija: Knjižnica i čitaonica Glina