Petrinja u mirisu srdela i crnog vina: Umirovljenike i građane za Uskrs darivala Hrvatska stranka umirovljenika

Novinar: Antun Petračić

Petrinja, 12. 04. 2022. – Iz skromnih skučenih kuhinja po metalnim kontejnerima postpotresnog  Centra  novog života na Sajmištu, kao i po ostalim dijelovima grada, danas se širio dobro znani miomiris pečenih ribica i pravog domaćeg crnog vina.

Čak 200 obilnih obroka svježe jadranske plave ribe, donacije Obrta Ana iz Rijeke i isto toliko bočica autohtonog crnog vina portugizac vinarije Damira Drage Režeka iz Plešivice kraj Jastrebarskog, darivala je Hrvatska stranka umirovljenika.

-Unatoč teškoj financijskoj situaciji i svakodnevnim problemima koji nas okružuju, mi djelima pokazujemo da nismo izgubili osjećaj za solidarnost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Ovime ujedno nastojimo poslužiti kao primjer ostalim političkim strankama da o svojim biračima treba brinuti kontinuirano, a ne samo za vrijeme predizborne kampanje – humanitarnu akciju ovog utorka u Petrinji najavili su iz središnjice HSU.

U podijeli uskrsne hrane, a obroka je bilo dovoljno i za ostale umirovljenike izvan ovog naselja, sudjelovali su Veselko Gabričević, čelnik središnjice stranke u Zagrebu, Emil Franjević, predsjednik za Sisačko-moslavačku županiju i Stjepan Galijan, predsjednik HSU Grada Petrinje sa suradnicima.

-Mi sada doniramo ljude kojima je zaista najpotrebitije, jer žive u vrlo teškim uvjetima. Prošlo je već više od godinu dana od razornog potresa i znamo kako se ti ljudi ovdje osjećaju. Žive u kontejnerima,  u teškim uvjetima za život. Smatramo da njima zaista puno znači svaka sitnica, možda je nekome sitnica, ali njima je to doista krupna stvar. Nadamo se kako nećemo više morati dolaziti u ovo ni u bilo koje kontejnersko naselje, već doći u Petrinju kakvu pamtimo prije potresa, da bude još ljepša. Nadamo se da će se naša država i društvo konačno udostojati i punim intenzitetom krenuti obnova i da ćemo Petrinju gledati u lijepom svjetlu, kakav zaslužuju ovaj grad, Petrinjci i narod Banovine – kazao je Veselko Gabričević.

Predsjednik HSU Grada Petrinje Stjepan Galijan podsjeća da su u ovom naselju već uoči Božića organizirali sličnu podjelu doniranog voća, a u brizi za svu populaciju umirovljenika Grada Petrinje, ova je stranka od gradske vlasti zatražila isplatu uskrsne novčane pomoći od po 100, 200 i 300 kuna.

-S ovakvim zahtjevom bili smo na sastanku kod gradonačelnice i njenih suradnika, i očekujemo realizaciju zatražene novčane potpore – za PS-Portal izjavio je S. Galijan.