Danas u SMŽ nema novooboljelih od Covida-19

Sisak, 19. travnja 2022. – Kako javlja Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, na današnji dan nema novooboljelih od Covida-19 u našoj županiji.

Eto, dočekali smo i taj dan. Nakon dužeg vremenskog perioda i mi se možemo pohvaliti time da u SMŽ nema novih slučajeva zaraze Covidom-19. Iako je za očekivati kako već sutra situacija neće biti ista, o čemu nas uči dosadašnje iskustvo jer su brojke novooboljelih nakon vikenda i blagdana uvijek bile osjetno niže nego tijekom tjedna te je tako na pr. u ponedjeljak 11. travnja 2022. u SMŽ bio samo jedan slučaj a već drugi dan (12. travnja) bilo ih je 33, ovaj podatak ipak ohrabruje i daje nadu da će korona uskoro biti iza nas. U prilog optimizmu govore i podaci o broju novih oboljelih u cijeloj Hrvatskoj koje su već neko vrijeme u padu.

No, proglasiti pobjedu već sada bilo bi neumjesno, korona nije nimalo bezopasna bolest i svi bi se mi trebali i dalje pridržavati onih mjera protiv zaraze koje su na snazi, na što ukazuju i iz Stožera civilne zaštite.