Prvenstvo grada Siska u umjetničkom klizanju

Autor: Marjan Gašljević

U Ledenoj dvorani „Zibel“ u Sisku dana 23. travnja 2022. godine održano je prvenstvo grada Siska u umjetničkom klizanju. Organizaciji provedenoj i ostvarenoj od Klizačkog kluba „Zibel“ svoju veliku potporu dao je Zagrebački klizački savez, Zajednica sportskih udruga grada Siska te ŠRC Sisak.

Od 13.30 do 17.oo sati 32 klizačica i klizača u 8 službenih kategorija te 20 klizačica i klizača u revijalnom dijelu natjecanja natjecalo se u umijeću umjetničkog klizanja prikazujući gledateljima i sucima elemente i umijeće na ledu stečeno strpljivim i upornim treniranjem.

Klizački klub Zibel osnovan je 2017. godine a ovo je četvrto Prvenstvo na kojem su neki klizači nastupili po prvi put. Pored saznanja koliko su mladi sisački klizači postigli za to relativno kratko vrijeme ovo natjecanje je ujedno i, na neki način, priprema za Prvenstvo Hrvatske u umjetničkom klizanju koje će se održati 15. svibnja 2022. godine u Zagrebu. Na osnovu viđenog klizačima, trenerima i svim ljubiteljima Kluba opravdana su velika očekivanje od nastupa na tom prvenstvu i pozitivan pomak ka konkurentnosti naših mladih klizača zagrebačkim natjecateljima s puno dužom klupskom tradicijom  u umjetničkom klizanju.

Cilj ovog prvenstva je ostvaren u potpunosti a, pored natjecateljskog dijela, bio je i nastup što većeg broja članova Kluba i želja da osjete čar natjecanja te sputaju tremu „otvorenog“ nastupa uz zadržavanje doze one pozitivne, sportske treme.

Uspješna organizacija natjecanja te prikazano klizanje oduševilo je mnogobrojne gledatelje, napose roditelje i članovi obitelji koji su im pružili nesebičnu potporu što je, pored klizača na ledu, velik poticaj i za trenere kao i vodstvo kluba. Ovakva potpora punu znači svima u klubu i jamstvo je daljnjeg napretka klizača kluba uz entuzijazam svih u i oko kluba.

Za napomenuti je da klub trenutno broj 90 članova a od toga ih 70 redovito trenira te konkurira za natjecanja i revije koje organizira klub kao i drugi klubovi iz okruženja s kojima surađujemo i gajimo dobre sportske odnose. Pored ovog broja članova napominjemo da je svaki novi član dobrodošao u ovu veliku i razigranu obitelj, a, pored termina na ledu, imati će vrhunsku stručnu trenersku potporu u učenju i napretku.

Pobjednicima i sudionicima medalje i priznanja dodijelio je dogradonačelnik grada Siska Marko Krička.

REZULTATI:

– juniorke: 1. mjesto Ema Vuković

– mlađe juniorke: 1. mjesto Katja Cavrić, 2. mjesto Maja Batinjan, 3. mjesto Lucija Tomazetić

– kadetkinje A: 1. mjesto Magdalena Hernaut, 2. mjesto Mia Zrakić, 3. mjesto Nika Pavlić

– kadetkinje B: 1. mjesto Marla Butorac, 2. mjesto Paola Kovačević, 3. mjesto Marika Žinić

– teens-D muški: 1. mjesto Leonardo Hernaut

– teens-D: 1. mjesto Franka Živković, 2. mjesto Una Krnjajić

– teens-E: 1. mjesto Lucija Hrenar

(Fotografije: Marjan Gašljević)