NAJBOLJA ALTERNATIVNA STRATEGIJA BORBE S KARCINOMIMA

Breast cancer fight concept as a boxing glove punching a malignant tumor cell as a medical symbol for oncology treatment as chemotherapy or immunotherapy with 3D illustration elements.

Nakon 40 godina provođenja tretmana karcinoma i drugih teških bolesti ovo su moja iskustva.

NAJBOLJA ALTERNATIVNA STRATEGIJA BORBE S KARCINOMIMA

Na početku svoje karijere alternativca sam provjeravao efikasnost raznih alternativnih tretmana, u kombinaciji ili bez medicinske terapije. Prvo je razočaranje došlo s razvikanom Breussovom metodom za koju nisam svjedočio nijednom oporavku iako je dakako moguće da je nekom pomogla. Redali su se tu sistemi poput Gersona, Careya Reamsa, Royala Rifea, tretmana Laetrilom, Rasa Shastre, Johanne Brandt, raznih oblika izgladnjivanja i tako unedogled a najefikasnijom se pokazala terapija lanenim uljem Johanne Budwig. Kod nekih karcinoma i degenerativnih bolesti. Bioenergija je pomogla poboljšanju kvalitete života i oporavku ali nije dala trajne učinke.
Kako sam uvijek vjerovao da je psihološki faktor, odnosno sugestija i preduvjerenje ponekad presudan okrenuo sam se meditativnim tehnikama i jogi kao pomoćnoj metodi, uz alternativnu ili medicinsku terapiju. Ubrzo se pokazalo da su od koristi samo neke ciljane vježbe.
Nakon susreta s istraživanjima dr Silvertona shvatio sam da subliminalne poruke jedine mogu deprogramirati blokove u podsvijesti koji pokreću autodestruktivnu patologiju u našim stanicama. Do jedne granice, dakako.
Prvi istraživački rad koji opisuje značajano produljenje života subliminalnim porukama kod pacijenata oboljelih od raka s prognozom od 3 mjeseca preživljavanja, na nevjerojatnih godinu i pola u prosjeku je, za čudo, prošao nezapaženo! Tek se naknadno javljaju radovi koji citiraju metodu Eldona Tylora s kojim sam bio više puta u kontaktu, kao opciju za liječenje karcinoma prikrivenim sugestivnim metodama. Baselski znanstvenik M. Roesch opisuje pojedinačne slučajeve metastaze na plućima, karcinoma na gušterači i raka debelog crijeva u kojima je je korištena vođena vizualizacija koji autor naziva „klinička meditacija“ . Niječe vezu s hipnozom mada je efekt sugestije kod „vođenih“ meditacija očit. Postoje deseci tzv. „case histories“ (pojedinačni slučajevi), priča o oporavku od karcinoma sugestivnim i subliminalnim metodama. Opisanih u znanstvenim medicinskim časopisima. Pročitao sam ih najmanje četrdesetak. Najslavniji svakako je slučaj Iana Gowlera kojeg je metodom persuazije od sarkoma ozdravio australaski psihijatar Ainslie Meares. Slučaj je opisan u prestižnom Lancetu.

Postupno sam razvio vlastiti set sugestija i vibracija prekrivenih glazbom koja pacijenta dovodi u hipnagoško ili „alfa stanje“ u kojem je moguće deprogramirati negativne programe u nesvjesnom dijelu ličnosti. Kako ta tehnika daje osjetno manje rezultata sama nego u kombinaciji s medicinskim tretmanima koji su još uvijek, mada neugodni i teško prihvatljivi, najbolja opcija, idealna je strategija uvjeriti podsvijest pacijenta da MOŽE ozdraviti, da mu je kemoterapija ili zračenje najbolji prijatelj a ne neprijatelj i da će se njegov vijek znatno terapijom produljiti. S ovime su se složili neki od najboljih svjetskih onkologa o čemu sam opširno pisao. Obratimo li se pacijentu svjesnom, neprikrivenom sugestijom, on će u pravilu razviti prema tome otpor. I izabrati negativni stav prema terapiji ali i sebi samom.

Kroz niz godina primjene ciljanih subliminalnih CDova vidio sam učinke kod kemoterapije kada pacijenti nisu pokazivali znakove mučnine, slabosti, ispadanja kose i sporog oporavka! Cilj ovakovih suportivnih metoda jest što manje šteta u organizmu i što veći efekt terapije. Kod ne-medicinskih terapija ciljani CD treba potaknuti imunosistem i optimizam.

Imao sam gotovo nevjerojatne slučajeve produženja životnog vijeka pacijenata oboljelih od multiplog mijeloma, karcinoma crijeva, raka dojke s metastazama na jetri, ponekad iznad deset godina a neki su od tih ljudi i danas živi. I po svemu sudeći zdravi. Uvjetno rečeno. Rekorder je bila supruga mog prijatelja oboljela od raka dojke s metastazama u zdjelici koja je živjela pet godina duže od prognoze, čak i kada je imala vrijednost tumor markera posve nevjerojatnih 4700! Njenu je priču objavila i državna televizija a sam je njen liječnik priznao da mu nije jasno kako je uopće još živa. Ponekad takav pristup pomaže i kod bolova.

Čuda ne postoje! Obećanja i garancije kod ove podle bolesti su laž. Do razine sumanutog filmića o kineskim liječnicima koji drže ruke oko pacijenta a tumor na žuči na očigled nestaje. Zabilježeno ultrazvukom. S više milijuna pregleda. Autor je napravio karijeru kao pisac knjiga i valjda „life couch“ ali već površna provjera je pokazala da se radi o običnoj obmani.

U novije vrijeme neki nutricionisti i genetičari tvrde da jednostavni dodaci hrani zaista mogu blokirati tzv. „sedam prljavih gena“ što je potencijalno odlično oružje koje se može dodati terapiji koju ovdje opisujem. Ili, za brži oporavak, himalajski korijen. Kod karcinoma pluća pozitivno u kombinaciji djeluje i čaj od smilja isto kao kod težih psihičkih problema prah od lista masline.

Što je onda najbolja strategija?

Uz pozitivnu manipulaciju podsviješću kroz subliminalne poruke treba proći preporučenu terapiju kako bi se dobilo na vremenu. Neki me dan pacijent operiran od raka crijeva pita što da radi. Kako je i očekivano, zbog prijetnje metastazama, preporučena mu je kemoterapija. Uvjeren sam da mu je uz ovo što opisujem u ovom tekstu to preživljavanje od 5-7 godina. Unutar kojih raznim načinima može to i produljiti a i svaki dan se nađe neki novi lijek. Može biti prirodni ili farmaceutski.

Isto važi za one koji krenu nekim od alternativnih puteva ili eksperimentalnim lijekovima. Ključno je psihu pripremiti na to da je SVE moguće a napose i ozdravljenje. Ili znatan produžetak života. Šanse postoje samo ako pokušamo.

Drago Plecko