Otvoren sanirani most u Majskim Poljanama

Župan Celjak otvorio novoobnovljen, proširen most u glinskom naselju Majske Poljane

Majske Poljane (Glina), 26. travnja 2022. godine – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je otvorio most preko rijeke Maje, na kojem je, kao i na prilaznim rampama mostu, izvedena rekonstrukcija, kojom su sanirane posljedice katastrofalnog potresa.

Teško oštećen stari most predstavljao je ugrozu, a nužan je radi prometne povezanosti.

Osim što je bio oštećen, most je bio i uzak 3.5 metara, dok je novi most ukupne duljine 41,33 metara, proširen na 6,5 metara s izgradnjom pješačkih hodnika. Izvedeni su i radovi na uređenju korita i obaloutvrde. Radovi su počeli u rujnu 2021. godine,  a njihova je vrijednost nešto više od 4 milijuna kuna. 

Foto: izvor SMŽ

„Zadovoljstvo je danas bilo putovati iz Siska prema Majskim poljanama. Prošli smo pokraj mjesta gdje se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Odre u Sisku, u vrijednosti od 65 milijuna kuna. Zatim smo prošli preko mosta u Brestu koji se trenutno sanira, u vrijednosti 10 milijuna kuna. A posebno je zadovoljstvo izvijestiti javnost da su završeni radovi na sanaciji mosta u Majskim Poljanama i da je ovaj most otvoren za promet. Možemo reći da je ovo potpuno novi most, obzirom je proširen, a uređena je i obaloutvrda i korito. Ovo nisu jedina ulaganja na području grada Gline. Sanirano je i klizište u Hađeru i nema više opasnosti za obližnje kuće. Osim toga, vratili smo ambulante Doma zdravlja u čvrst, siguran i stabilan objekt, na zadovoljstvo svih liječnika i pacijenata, što nam je posebno drago. Isto tako smo vratili Zavod za hitnu medicinu u čvrst objekt. Započeli smo radove na cjelovitoj obnovi Doma za starije osobe Glina, a do kraja mjeseca očekujemo raspisivanje nabave za izvođenje radova na cjelovitoj obnovi matične zgrade Doma zdravlja u Glini i Srednje škole Glina. Tijekom zime smo omogućili najmlađim Glinjanima zimske radosti na klizalištu u centru grada. Osim toga ove godine Sisačko-moslavačka županija će, isto tako u suradnji s Gradom, sanirati cestu prema Buzeti, cestu prema Stankovcu, a uskoro krećemo i s radovima na sanaciji krova osnovne škole ovdje u Glini,“ rekao je u ovoj prigodi župan sisačko-moslavački Ivan Celjak.