Župan Celjak održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke ABS Sisak

Sisak, četvrtak, 28. travnja 2022. godine – Župan Ivan Celjak sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima tvrtke ABS Sisak, predsjednikom Uprave Davorom Šošićem i menadžerom u Upravi Damirom Radmilovićem.

Razgovaralo se o velikoj investiciji koju ova tvrtka, dio talijanskog industrijskog diva, grupacije Danieli, realizira u sisačkoj željezari. Naime, izvršni odbor ABS grupe, u čijem je vlasništvu ABS Sisak, odobrio je investicijski program kompanije vrijedan ukupno 400 milijuna eura, a dio uključuje i gradnju nove valjaonice željeza u Sisku, kako je objavljeno u talijanskim medijima.

ABS ima prepoznatljivu kvalitetu, dobar proizvod i osigurano tržište, ova tvrtka izvozi 100 % svoje proizvodnje.

Predsjednik Uprave je govorio o investicijama unatrag dvije godine. U srpnju kreću nova ulaganja u Sisku, 7 milijuna eura bit će uloženo u zamjenu peći, modernom opremom postići će se povećanje kapaciteta proizvodnje i biti ostvarene uštede.

Župan Celjak je pozdravio dolazak nove investicije na područje Sisačko-moslavačke županije i predstavio sve napore koje Županija ulaže u razvoj i jačanje gospodarstva na svom području. Informirao je predstavnike ABS-a o beskamatnim kreditima za poduzetnike, projektu Majstorske škole u Sisku, koji je ključan za razvoj obrtništva, te osnivanju poduzetničkih centara na području SMŽ.

Sisak, kao središte županije, rekao je župan, mora biti generator razvoja. Županija razvija projekte na području grada Siska. Brza, racionalna rješenja su od presudne važnosti, naglasio je župan i podsjetio kako se tim načinom razmišljanja vodi i čelništvo Županije: „Smanjili smo manjak u Proračunu i stabilizirali financije kako bi se mogli usmjeriti na razvoj gospodarstva, pri čemu će velik poticaj biti i dovršetak autoceste Zagreb-Sisak.“

Županija je sa svim svojim resursima na raspolaganju za sve što je potrebno poduzetništvu, zaključio je župan Ivan Celjak.