Sinoć su (7. svibnja 2022.) u Dvoru u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Pododbor Dvor održani „Đurđevdanski dani“, tradicionalna manifestacija koja za cilj ima očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta Srba na tome području.

Puna dvorana je dokaz kako su građani konačno dočekali da nakon ograničenja koje nam je donijela pandemija korona virusa mogu prisustvovati javnim događanjima te su uživali u programu koji su uz članove SKD Prosvjeta Pododbor Dvor svojim nastupima uveličali i članovi Pododbora Garešnica i Pododbora Mali Gradac.

Događanju su nazočili načelnik općine Dvor Nikola Arbutina, koji je u uvodnom govoru pozdravio prisutne, kao i zamjenica župana SMŽ iz reda srpske nacionalne manjine Mirjana Oluić. Gospođa Oluić je naglasila kako joj je izuzetno drago da se unatoč turbulentnim vremenima u kojim živimo u Dvoru, zahvaljujući djelovanju SKD Prosvjeta, Pododbor Dvor, njeguje kulturni i nacionalni identitet srpskog naroda te što se kroz njihov rad kulturno nasljeđe prenosi generacijama koje dolaze.

Fotografije: SKD Prosvjeta