Koncert Mie Grozdanić u Petrinji

POU Hrvatski dom Petrinja Vas poziva na koncert:

MIA GROZDANIĆ

Utorak, 10. svibnja 2022. godine s početkom u 17:30 sati u župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Petrinje

Mia Grozdanić (Pula, 1987.) istaknuta je glazbenica izvanredne muzikalnosti što dokazuje suradnjom s eminentnim hrvatskim kompozitorom Davorom Bobićem koji joj je posvetio dva djela, od kojih je ciklus Godišnja doba praizvela sa Zagrebačkim solistima. Također, jedna je od najuspješnijih mladih harmonikaških pedagoga u Hrvatskoj.

Studij harmonike završila je na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu s najvišom ocjenom, a magistrirala na Sibelius Akademiji u Helsinkiju (Finska), također s najvišom ocjenom. Studirala je u klasi mr. Vojina Vasovića, dr. Mike Väyrynena i Mattija Rantanena, priznatih svjetskih pedagoga ovog instrumenta. Radila je i s prof. Elsbeth Moser, na Hochschüle für Musik, Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka). Trenutno završava umjetnički doktorat na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu. Nastupila je u većini europskih zemalja, u Kini i u Australiji i osvojila dvadesetak prvih i drugih nagrada na natjecanjima, od kojih se ističu: prva nagrada na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe (Rijeka, 2002.), prvo mjesto i prva nagrada na međunarodnom natjecanju Fisa…armonie (Trst, Italija, 2004.), prve nagrade na Međunarodnom susretu harmonikaša (Pula, 2007. i 2008.), prva nagrada na međunarodnom natjecanju The World of Accordion (Castelfidardo, Italija, 2013).

Od nastupa se ističu praizvedbe njoj posvećenih djela Davora Bobića i Damira Bužlete te nastupi sa Zagrebačkim solistima, a zapaženi su i: solistički recital u finalu multiinstrumentalnog natjecanja Ferdo Livadić u Samoboru, koncert na festivalu Večeri na Griču u Atriju Klovićevih dvora, koncert u koncertnoj dvorani Helsinki Music Centre (Finska), solistički koncerti na festivalima Fažanski sutoni, Pulski umjetnici Puli i Poluotok radosti, solistički nastup na 60. obljetnici OKUD-a Istre u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, solistički koncert u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu i koncert u sklopu 29. Internacionalnog festivala umjetnika harmonike u Kragujevcu uz Gradski komorni gudački orkestar Šlezinger.

Pedagoškim radom se počinje baviti još za vrijeme studiranja, a nakon završetka studija radila je kao asistentica na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu, Muzičkoj akademiji u Puli, GŠ Ive  Tijardovića u Delnicama i GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, a trenutno radi u GŠ Ivana Matetića-Ronjgova Pula. Studenti i učenici s kojima radi su laureati državnih i međunarodnih natjecanja, a neki od njih su svoje školovanje nastavili na renomiranim svjetskim glazbenim akademijama.

PROGRAM

P. I. Čajkovski – Godišnja doba Op. 37a:

Rujan – Lov

Listopad – Jesenja pjesma

Studeni – Trojka

Prosinac – Božić

Siječanj – Kraj kamina

Veljača – Karneval

Ožujak – Ševina pjesma

Travanj – Visibaba

Svibanj – Bijele noći

Lipanj – Barkarola

Srpanj – Pjesma kosaca

Kolovoz – Žetva

Redakcija za harmoniku: Mia Grozdanić

D. Bobić: Histria