Božidar Brezinščak Bagola na Stihovnici Siska u srijedu, 25. svibnja, u NKČ Vlado Gotovac Sisak

Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u srijedu 25. svibnja, u 18 sati, u Odjelu za odrasle Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak (Rimska ulica 27).

Kao glavni gost nastupit će Božidar Brezinščak Bagola. Predstavit će pjesme iz svoje najnovije zbirke ”Djedomir” (Varaždinske Toplice 2022.) i dio svog prethodnog opusa.

Božidar Brezinščak Bagola

Božidar Brezinščak Bagola rođen je 9. studenoga 1947. u Vrbišnici, općina Hum na Sutli, Hrvatsko zagorje. Član je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnih prevoditelja, Hrvatskog filozofskog društva, Esperantskog društva i Društva hrvatsko-slovenskog prijateljstva. Dobitnik je „Nagrade fonda A. B. Šimić“ za prvu pjesničku zbirku 1971. godine, „Nagrade dr. Stjepan Kranjčić“ za duhovno pjesništvo 2010., „Nagrade Rikard Jorgovanić“ za pjesničku zbirku na materinskom humskom govoru 2013., „Nagrade Franjo Horvat Kiš“ za najbolji putopis 2017., ”Nagrade dr. Stjepan Kranjčić” za najbolji duhovni putopis 2018., a najnovije priznanje mu je dodijeljeno 17. svibnja 2022. u Mariboru, kada je proglašen počasnim članom društva Literarna družba Maribor. Živi i prevodi u rodnom selu Vrbišnici.

Stihovnica Siska se i ove godine odvija uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

Siniša Matasović