Još dva dana možete prijaviti Vaše filmove na SEFF!

Do 25. svibnja 2022. na portalu FilmFreeway otvorene su prijave filmova s ekološkom tematikom za ovogodišnje 15. izdanje Smaragdnog eco film festivala. Svi zainteresirani mogu svoje filmove prijaviti putem linka:

https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival

Ovogodišnji SEFF održat će se od 23. do 28. kolovoza. Kum festivala je poznati redatelj, glumac, DJ, umjetnik, scenarist Mario Kovač, dok je autor vizuala istarski umjetnik Robert Sironi.

Festivalski žiri je ove godine također sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma tri dive: glumica Lana Barić, redateljica Lana Kosovac te redateljica Branka Bešević Gajić; dugometražni film će ocjenjivati ruska producentica i direktorica BEFF festivala Anna Rybalova, a uz nju je američka redateljica Robin Bisio te portugalski filmski kritičar Paulo Portugal. Za animirani film su zaduženi naš domaći mladi glumac Marko Cindrić, redateljica dokumentaraca iz Srbije Ruža Helač te svjetski poznati umjetnik iz Južnoafričke Republike Roger Ballen. Grand prix, od ove godine novo priznanje na festivalu za najbolji od nagrađenih filmova iz tri kategorije donijet će mlada BiH glumica Marija Novaković.

I ove će godine ovaj jedinstveni filmski festival bez ugljičnog otiska koristiti bicikle kako bi publici Pounja donijela filmove koji mijenjaju budućnost naše planete, nabolje! Posjetit ćemo dvadesetak mjesta Sisačko-moslavačke županije i Unsko-sanskog kantona u BIH, a festivalski tim će ponovno biti sačinjen od filmaša i ekologa iz svih dijelova svijeta.

Festival će prirediti filmske radionice za mlade te radionice fotografije, koje će voditi Silvio Mirošničenko, Branko Ištvančić i Robert Sironi. Ove godine pokušat ćemo provesti Festival od izvora do ušća Une, kroz Nacionalni park Una, baš kao što smo godinama činili prije “novog normalnog”, a za završnicu festivala planiramo koncert Bluvinila u sisačkom KAS-u.

U ovim teškim vremenima mnoštvo je ekoloških problema na koje treba skrenuti pažnju javnosti. Stoga, ako imate snimljen film s ekološkom tematikom još ga stignete prijaviti na Festival.

Čekamo Vas u Hrv. Kostajnici!

Daniel Pavlić

Foto: Robert Sironi