Naizgled obična fotografija

Autor: Marjan Gašljević

Na netom završenom hokejaškom turniru u Sisačkoj Lednoj hokejaša kategorije U-13 odigrana je i jedna neobična, zanimljiva, kazao bih, čak, povijesna hokejaška utakmica. Naime, na turniru je KHL Sisak nastupio s dvije ekipe, KHL Sisak 1 i KHL Sisak 2. Ekipu KHL Sisak 1 sačinjavali su, uglavnom mlađi kadeti izlaznog godišta, dok su za KHL Sisak 2 nastupali hokejaši Velike škole od kojih će većina iduće sezone nastupati u selekciji mlađih kadeta. Za njih je turnir bio pravo „kaljenje“ jer su prvi put igrali na cijelom ledu s pet na pet igrača. Naravno, nisu se mogli skroz ravnopravno nositi s ekipama sastavljenim od hokejaša starijih i 4 godine često, zamalo, i dvostruko viših i težih od sebe međutim iskustvo ovim nastupom je neprocjenjivo. Ne mogu ne kazati da su ovi veći i jači od njih bili, uglavnom, pažljivi u kontaktima čuvajući ih i ako su ove naše mlade nade igrale hrabro i borbeno. U čuvanju a i činjenici da nije bilo niti najmanje ozljede treba zahvaliti i sucima na turniru koji su vodili računa da sačuvaju sve, a posebno ove manje, hokejaše.

Raduje činjenica da su se potpuno ravnopravno borile i djevojčice u postavama i Siska 1 i Siska 2. Stoga, divljenje Ani, Luci, Katji, Lari, Dunji, Loreni.

Luca i njena ekipa / foto: M. Gašljević

Ždrijeb natjecanja ne bi bio ždrijeb da ne „skuha“ neki raritet. Upravo taj ždrijeb spojio je da KHL Sisak 1 igra protiv KHL Sisak 2. I to ne bi bilo neobično da se u toj utakmici na suprostavljenim stranama nisu našle tri bratsko – sestrinske kombinacije. Zaigrali su, dakle, braća Trepše, jedan za KHL Sisak 1, drugi za KHL Sisak 2. Braća Đurić, jedan za KHL Sisak 1, drugi za KHL Sisak 2. I brat i sestra Gašljević. Brat Matko za KHL Sisak 1 i ako mlađi od sestre Luce koja je zaigrala za KHL Sisak 2.

Braća se nisu štedjela a ni Luce nije bila baš nježna prema skoro 20 kg lakšem bratu Matku. Pitanje je samo da li će se ovi bratski dvoboji nastaviti kod kuće i ako sumnjam obzirom da su svi nakon trodnevnog igranja turnira bili preumorni jedva dočekavši topli tuš i krevet što ne znači da, čak i u snu, nije bilo verbalnih provokacija.

Najteže je bilo roditeljima, bakama i djedovima u gledalištu. Za koga navijati? Bijele ili plave? Plavi su bili bolji što je i logično obzirom da su odrasliji što na znači da su bijeli bili slabiji. Hrabro su se borili i sportski izgubili.

U svakom slučaju lijepo je kada imate jedan ovako lijep događaj na, inače, dobro organiziranom turniru što nije bilo nimalo jednostavno a sve to zahvaljujući  vrijednom vodstvu Kluba i roditeljima-volonterima koji su poklonili svoja tri dana ovom lijepom i uspješnom događaju.

Bijeli i Plavi uvijek zajedno / foto: M. Gašljević