Opet aktivan vikend sisačkih streljačkih klubova

U subotu 18.06.2022. je u Zagrebu na strelištu Vrapčanski potok održano posljednje kolo lige za osobe s invaliditetom.

Sisački streljački klub osoba s invaliditetom nastupio je s tri natjecatelja i ostvario zadovoljavajuće rezultate. Najuspješniji je bio Tihomir Ilijević koji je u gađanju zračnim pištoljem osvojio ukupno prvo mjesto u kategoriji SH-0. Marijan Škledar je u kategoriji SH-2 osvojio srebrne medalje u gađanju zračnom puškom u disciplinama R-4 (stojeći) i R-5 (ležeći). i Drago Števinović je u gađanju zračnim pištoljem osvojio broncu u kategoriji SH-1. Sasvim zadovoljavajući rezultati pred državno prvenstvo koje će se održati na istom mjestu 02. i 03.07. ove godine gdje ponovo očekujemo žetvu medalja. I naravno, pozivamo osobe s invaliditetom da se dođu baviti ovim prekrasnim sportom!!

Marijan Škledar
Drago Števinović

Dan kasnije je u Vrbovcu održan 18. KUP grada na kojem tradicionalno završavamo sezonu.

Kao lanjski pobjednici pokušali smo složiti jaku ekipu ne bi li prelazni pehar ponovo odnijeli kući i iako nam je Tea Ilijević bila bolesna, uspjeli u naumu. Čak devet naših natjecatelja nastupilo je na KUP-u, većinom početnika, a u ekipi su gađali Zoja Šaban (kadetska prvakinja države), Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević. Sa odličnih 567 krugova ekipa je ponovila lanjski uspjeh i pobijedila drugoplasirane sa čak 13 krugova razlike. 

Pojedinačno je to izgledalo ovako. U ženskoj konkurenciji nastupile su Zoja Šaban koja je sa 188 krugova za posljednju seriju odnijela najsjajnije odličje (druga i treća su također imale 188 krugova). Ivana Medved je pogodila 175 krugova i osvojila 13. mjesto. Iza nje su se nanizale Franka Šaban sa 174 i Lorena Kušan koja je zauzela 16. mjesto i 21. mjesto je osvojila Mia Malčić sa 164 kruga.

U muškoj konkurenciji je tata dobro zamijenio kćer, Ilijević je sa 191 krugom pobijedio, srebrnu medalju je uzeo Siniša Lovrenović sa 188 krugova. Marko Dragosavac je pogodio 178 krugova i smjestio se na 5. mjesto, a Leo Tkalčec je pogodio 169 krugova i zauzeo 12. mjesto.

Tihomir Ilijević

trener streljaštva