KONAČNO JEDNA DOBRA VIJEST: Iz arhive 1.4.2021.

U moru loših događaja prethodnih mjeseci evo i jedne dobre vijesti. Najavljen prije mjesec dana u Petrinju je stigao vlasnik velikog arapskog fonda Šeik Al El  Alan Abdel Ruslan Pasta Shuta koji je najavio mogućnost izgradnje velikog trgovačkog i turističkog centra. Namjera im je na središnjem gradskom trgu sagraditi stambeno-poslovnu zgradu sa 69 katova te hotel na gradskom kupalištu na Kupi. Investicija je vrijedna preko 350 milijuna dolara.

Šeik se obratio i medijima; „Želimo pomoći stradalim građanima Petrinje i pokrajine. Izgradit ćemo u roku 2 godine, ako ovaj projekt prihvate građani , prelijepe i  moderne građevine, u kojima će svi stradalnici moći useliti i boraviti do trenutka osiguranja trajnog smještaja. Moja obitelj i prijatelji vole vašu lijepu zemlju i dobre ljude.“

Novinari su ipak pomalo skeptični prema ovoj ideji pa su postavili pitanje; U čemu je trik, kvaka 22?

Šeik se malo zamucao, ali je dodao još par detalja vezanih za izgradnju pa smo tako saznali da bi na vrhu zgrade bila instalirana i džamija, a na njenom vrhu ogromna antena još većeg teleoperatera, a zapravo komunikacijski centar prve arapske svemirske ekspedicije. Dodao je da je Petrinja odlično pozicionirana na  samoj granici dviju tektonskih ploča. Na pola zgrade je planirana i nova centralna redakcija Al Jazere.

Jedan je novinar iskazao skepsu prema gradnji džamije u centru Petrinje na što je očigledno dobro informirani šeik primijetio da već u centru Petrinje imamo sličan objekt. Cobraje samo rekao; Jebiga.

Domaće poduzetnike je priča zaintrigirala pa je bilo i prijedloga da Scala Banija napravi viseći most do piramide a Tiktak comerc bi rado gradio tobogan s terase restorana na 68. Katu, 300 metara zračne udaljenosti, do sredine Kupe na kupalištu. 

Predstavnik udruge Grad za naš rad ili tako nekako, odmah je predložio da prvi spust toboganom odradi gradonačelnik, ma tko to bio, a sadašnji je predložio da se strmopizdi potrbuške. Šeikov savjetnik je rekao da je tobogan zaista u planu ali ne zna od kud već sad ta informacija u javnosti i da nije dopušteno strmopižđenje potrbuške nego samo na noge i u specijalnoj vreći. 

Dodao je da spust potrbuške s ove visine i 300 m dužine ima isti učinak kao prolazak ispod duge pa bi naš gradonačelnik glisirao sve do mosta i tamo izašao iz vode kao Darinka.

U publici se našla i nekolicina branitelja koji počeše  negodovati jer u zgradi nije planiran kat za  njih i wellnes i restoran i spomenik i  biskupski orgijarinat.  Gradonačelnik reče da će se o ovom projektu bez obzira na njegovu materijalnu vrijednost morati provesti referendum zbog upitne moralne i domoljubne vrijednosti. 

Šeik se zahvalio na gostooprimstvu i na Stucki, odbio ručak u Štuki, zalupio vrata nekog velikog crnog auta bez oznake marke i sa svojom svitom se uputio u smijeru Deanovića. Kažu da mu je tamo prijatelj koji peče dobru rakiju. Kako i ne bi kad je educiran u Centru za šljivu i kesten.

ZA PS PORTAL ODLIČNO INFORMIRAN M STRIŽAK