dm - Donacija OPG-u Bunčić

U četvrtak 30. lipnja, dm je OPG-u Bunčić predao donaciju u iznosu od 300.000 kuna koja je namijenjena obnovi staje uništene u potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju u prosincu 2020. godine.

U jednom trenu doslovno vam se sruši svijet i sve ono što ste, srcem i rukama, godinama gradili. Mislim da većina nas koji živimo s posljedicama potresa dijelimo taj osjećaj. Srećom, mnogi od nas dijele i osjećaj zahvalnosti prema onima koji su pokazali veliko srce i pomogli nam u najtežim trenutcima. Kada smo se prijavili na dm-ov natječaj, ono što je potres ostavio netaknutim morali smo srušiti jer se na tome nije moglo graditi. Krenuli smo iz početka i sada, zahvaljujući donaciji dm-a, možemo ponovno govoriti o poslu i životu koje smo vodili prije potresa“, izjavio je Nebojša Bunčić, vlasnik OPG-a Bunčić.

Obnova staje OPG-a Bunčić jedan je od 32 projekta koje je dm odabrao u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak s ciljem da podrži brži oporavak od posljedica potresa te poduzetnički, kulturni i društveni razvoj Sisačko-moslavačke županije.

„Na dm-ov natječaj pristigle su brojne prijave kojima je zajednička bila jedna stvar: želja da se pomogne sugrađanima čiji su životi zauvijek promijenjeni nakon razornog potresa. Krenuti iz početka nikada nije lako, no uz podršku zajednice i susjeda možemo izgraditi još bolju i optimističniju budućnost. Ponosni smo što je dm postao dio još jedne priče o ponovnom početku te što smo ovom donacijom podržali OPG Bunčić da obnovom staje nastavi sa svojim poslovanjem“, izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

Za realizaciju projekata odabranih u natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak dm je izdvojio više od 4 milijuna kuna te je, između ostalog, omogućio uređenje dječjeg igrališta Majmunjak u Sisku i obnovu kuhinje Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji. Zahvaljujući natječaju, danas su kupcima dm-a diljem Hrvatske dostupni proizvodi Lavander OPG-a Čorić iz Petrinje i Pomadice by K OPG-a Kumić iz Bresta Pokupskog.

Više informacija o natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak i odabranim projektima možete pronaći na www.jednizadrugezajedno.hr.