Izviđački kamp na Kupi

Članovi Odreda izviđača Kupa Petrinja održali su od 23. do 26. lipnja 2022 prvi pravi izviđački kamp na Kupi nakon jako dugo vremena. Četiri dana u prirodi uz prekrasnu rijeku Kupu provelo je 26 izviđača, od toga 20 djece i 6 odraslih. Ovaj izviđački kamp završna je aktivnost protekle sezone ispunjene izletima, radionicama, sastancima, druženjima i akcijama.  

Izviđači su kao što se i očekuje spavali u šatorima i cijele dane boravili vani. Svaki izviđač preuzeo je svoj dio odgovornosti i zaduženja tijekom boravka na kampu. Cijelu noć su organizirana dežurstva u kampu, a kroz dan su se obavljali više i manje zabavni poslovi kako bi kamp bolje funkcionirao.  

Izviđači su na kampu stjecali i mnoge vještine poput vezanja čvorova, ribolova, paljenja vatre kresivom i pomoću energije sunca. Upoznali su se i s ljekovitim i jestivim ljekovitim biljem koje je okruživalo kamp. Slobodno vrijeme provodili su uživajući u blagodatima rijeke. Pod budnim nadzorom svojih voditelja i drugih odraslih članova plivali su, istraživali, igrali se i družili se. 

Ovaj kamp imao je međunarodni karakter jer su petrinjski izviđači ugostili i dva izviđača iz Švedske. Elsa i Alex prolazili su Petrinjom u sklopu izviđačkog izazova Explorer belt. Tijekom tog izazova naši gosti sudjelovali su u desetodnevnoj ekspediciji kroz središnju Hrvatsku hodajući minimalno 160 km unutar deset dana s ciljem u Karlovcu. Jednu noć su naši izviđači ugostili u Petrinji, a drugi dan i noć u našem kampu na Kupi u druženju s našim izviđačima započeo slijedeći dan proveli su u njemu.