Županija osigurala za najmlađe zabavan sadržaj na petrinjskom kupalištu

Petrinja, 16. srpanj 2022. – Petrinjsko kupalište bogatije za čak četiri zabavna sadržaja, napuhanaca za različite uzraste, a u narednim danima stiže i peti koji će se pozicionirati za vodu u vidu održavanja sportskih aktivnosti. Rezultat je to inicijative župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka prema djeci s potresom zahvaćene Petrinje i svih posjetitelja petrinjskog kupališta.

Sisačko-moslavačka županija osigurala je sredstva, a Grad Petrinja proveo postupak nabave napuhanaca.

Župan Celjak istaknuo je kako će najmlađi moći uživati u ovim zabavnim sadržajima potpuno besplatno, tijekom cijelog ljeta i podsjetio kako je ovo samo dio aktivnosti koje Županija provodi za najmlađe Petrinjce.

U suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom mali Petrinjci, učenici 4. razreda, borave u Splitu na besplatnom ljetovanju.

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes izrazila je zadovoljstvo novim sadržajima na kupalištu i zahvalila još jednom županu Celjaku na svoj potpori i pomoći koju im pruža.

U suradnji s Općinom Lekenik i Hrvatskom Dubicom za iduće ljeto osigurat će se uređenje plaža i također zabavni sadržaji za posjetitelje.

“Suradnja gradova i općina sa Županijom jednako nam je važna, kao i zadovoljstvo i sreća naših najmlađih sugrađana. Ovo sve radimo za njih” -istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.