SPOJ FILMA I VIDEOIGRE – KULTNI PROFESOR BALTAZAR NA STAR FILM FESTU 

Star Film Fest ove godine donosi i spoj gaming i filmske industrije! U petak, 2. rujna u 9 sati u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak (Ulica Stjepana i Antuna Radića 20) održati će se program za najmlađe uz projekcije kultne animirane serije Profesor Baltazar

Ovaj simpatični znanstvenik do dan danas je najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma čiji je stvaratelj Zlatko Grgić, a simpatičnom znanstveniku koji uz pomoć mašte i pozitivne energije rješava probleme svojih sugrađana u Baltazar-gradu ime je dao Pavao Štalter. Na projektu je sudjelovala ekipa od dvadeset ljudi među kojima su se, uz spomenute, isticali Ante Zaninović, Boris Kolar, Milan Blažeković, Zlatko Bourek i autor glazbe Tomica Simović. 

Profesor Baltazar svoju priču nastavlja i u obliku videoigre. Zagrebački studio Gamechuck je 2021. godine dobio prava na izradu video igre po ovoj kultnoj animiranoj seriji od ustanove Zagreb film, a 2022. godine je osigurao i financiranje za razvoj demo verzije igre kroz sufinanciranje od Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Demo verzija videoigre je trenutno u razvoju, a razvojni tim se sastoji od spoja starih i novih umjetnika i umjetnica – od kojih su neki radili u Zagreb filmu na raznim animiranim filmovima još od 1980-ih, što projektu daje umjetničku autentičnost. 

Demo verzija će biti predstavljena također u petak, 2. rujna u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak u 11 sati i 30 minuta u sklopu kojeg će se održati i predavanje gdje će autori videoigre predstaviti proces izrade, kako doskočiti izazovima rekreiranja stila animiranog filma iz 60-ih u novi medij videoigara, a moći ćete vidjeti i dijelove igre. Predavač je Aleksandar Gavrilović, producent na projektu i direktor studija Gamechuck.