Posljednji pozdrav Mislavu Bagi

Mislav Bago / foto: screenshot Nova TV

Otišao je Mislav Bago.

Zauvijek.

Teško nas se dojmila vijest kako je preminuo Mislav Bago. Prema navodima medija, njegovo je tijelo pronađeno jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Mislav je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu. Svojim britkim stilom, angažmanom i kompetencijom postavio je nove standarde u političkom novinarstvu. Specijalizirao se za unutarnju politiku, posebice za rad Vlade i Sabora. Pratio više od 30 izbora u Hrvatskoj, ali i sva druga društvena događanja u zemlji i u inozemstvu poput američkih izbora. Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. kada prelazi na Novu TV gdje sudjeluje na svim važnim projektima informativnog programa ove TV kuće.

Njegovim odlaskom Hrvatska je izgubila velikog novinara, a mi, novinari, dragog i cijenjenog kolegu, ali prije svega velikog prijatelja.

Zbogom Mislave!

PS-Portal

„Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

-Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas – izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.“

Dnevnik.hr