Lijepa naša

Dvije slike Hrvatske koje najbolje opisuju 30 godina pljačke i pohlepe su dva penzionera. Baka koja na Baniji želi samo kruh i nešto za namazat na njega i deda kojem se čudom stranačke iskaznice na računu ukazalo 500 mil kuna. Ovaj drugi, govno pohlepno, tako je i sina odgojio.

S druge strane ako je niže rangirani HDZ-ov časnik sa svojim partnerima uspio sam, bez većih zvijerki maznuti 1 mlrd kuna, onda sam ja bijelac, a to dokazano znamo da nisam, pa se onda pitam koliko je maznula vrhuška? Koliko je zapravo para nestalo u Agrokoru, Brodosplitu i tonu drugih neotkrivenih afera?

Zato sam vam onomad napisao. Ne mogu oni pokrasti koliko im mi možemo dopustiti i krajnje je vrijeme da se upravljanje ovim hrvatskim brodom oduzme dokazanim političkim kriminalcima, jer Hrvatska ni propala dok mi živimo i ako shvatimo koliko je zapravo bogata.

Odhebati ih sve, ali sve koji su sudjelovali u političkom životu od 90 tih do danas i krenuti iz početka. To nam mora postati mantra. Ne više zbog nas, već zbog naše djece i unučadi.

Hamed Bangoura