Besplatno nauči raditi videoigre u programu UnrealEngine 5

Novska9.9.2022. – Ovih dana Poduzetnički inkubatorPISMO powered by A1 otvorio je poziv svimzainteresiranima koji žele naučiti izrađivati videoigre u programu Unreal Engine 5 da se jave. Naime, u suradnjisa Pučkim otvorenim učilištem Novska organizirajuedukaciju koja je potpuno besplatna za polaznike ukolikokoriste sustav dodjele vaučera. Uz već postojeće programeUnity i Blender, ovo je novi smjer edukacija koji se uvodi u Novskoj.

Unreal engine 5 jedan je od najraširenijih alata za stvaranje videoigara. Primjerice, upravo kroz njega su nastale svjetski poznate videoigre Fortnite i Valorant. Na edukaciji koja traje 350 sati, polaznici će savladati osnove i steći neophodne vještine za razvoj, kao i za daljnje usavršavanje u izradi videoigara. U edukaciji se koriste zanimljivi praktični primjeri koji će pomoći polaznicima da razviju programerski način razmišljanja te osmisle sadržaj za vlastitu video igru. „Cilj edukacije je upoznati buduće developere s Unreal Engineomuz izradu sadržaja korištenjem najnovijih tehnologija i opremekoju posjedujemo u Inkubatoru, primjerice motion-capturestudio, fotogrametrijski studio, te ostala oprema virtualne i proširene stvarnosti.“, poručili su iz POU Novska i Inkubatora PISMO koji se posljednjih godina prometnuo u predvodnika gaming edukacija. 

Nova edukacija u Unreal Enginu traje 3 mjeseca, i polaznici teorijski dio predavanja mogu pratiti online, dok se praktični dio provodi u Novskoj. Vaučeri su trenutno jako popularni financijski instrumenti dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih, a mogu ih koristiti nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.„Ako ste u sustavu e-građana, odite na stranicu vauceri.hzz.hr vrlo jednostavno pronađete naš program i označite ga, plaćanje ide putem sustava i polaznika ništa ne košta, a mi vas obavijestimo o početku nastave!“, objasnili su organizatori.

Više informacija o ovom obrazovnom programu saznajteklikom na link: https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/elektrotehnika-i-racunarstvo/izraditi-jednostavna-korisnicka-sucelja-sluzeci-se-programskim-jezikom/objektno-orijentirano-programiranje-u-izradi-videoigara/?fbclid=IwAR3OVpcpPorAlwj2ePOU9AqlcRQ1lfF_UCbssWc8qGPQvaPVJEJnSxsxXP4

Kontakt:

Ivana Matanović

Suradnik za provedbu programa i projekata

M. +385 91 544 1910  

E. imatanovic@rk-smz.hr