KHL Sisak otvorio sezonu prijateljskom utakmicom

Autor: Marjan Gašljević

Hokejaška sezona 2022/23. godine otvorena je u sisačkoj Ledenoj pripremnom prijateljskom utakmicom KHL Sisak – U-20 reprezentacija Srbije. Da su sisački ljubitelji hokeja željni događanja na ledu svjedoči dvjestotinjak gledatelja koji su došli vidjeti s čim to KHL Sisak raspolaže za ovu novu sezonu i kako ekipa „izgleda“ nakon što se samo, praktički okupila i odradila tek nekoliko treninga.

Sisački hokejaši utakmicu su započeli nekako uspavano prespavajući, praktički, prvu trećinu koju su izgubili s 2 : 0. Mladići srbijanske reprezentacije U-20 krenuli su u trećinu žustro, brzo kližući što je i rezultiralo minusom za Sisak od 2 gola. I Sisak je imao svoje šanse ali su udarci na gol djelovali isto tako uspavano da ne kažem mlitavo. Mi njihovi vjerni navijači smo odmah u pauzi počeli tražiti ispriku govoreći da su tek počeli s pripremama i da su radi toga malo „drveni“.

Demantirala nas je 2. trećina u kojoj je Sisak krenuo kao da je neka druga, nova ekipa na ledu. Zaigrao se čvrst, žustar hokej kojem mladići i srbijanske repke nisu mogli parirati. Na čvrsto i žustro klizanje nisu mogli odgovoriti svojim vižljastim i brzim akcijama koje su se razbijale na našoj bekovskoj liniji. U nekoliko minuta rezultat je preokrenut golovima Krikšića, Dobrića i Čanića a trećina je privedena kraju apsolutnom dominacijom igrača KHL Sisak.

Samim početkom treće trećine igra Siska ostala je na razini prethodne trećine. Čvrsto, žustro, brzo i efikasno tako da je rezultat ubrzo bio 5 : 2 za Sisak golovima Ramsay-a i Schovanek-a. Poslije ovih lijepih, izigranih pogodaka igrači KHL Sisak „ubacili“ su u nižu brzinu i dalje lijepo igrajući i razvlačeći protivnika tražeći siguran prostor za pogodak. Reprezentativci Srbije su se izgleda malo „ispuhali“ zbog nestanka snage ali i voljni moment je, očito, pao. Svoj treći gol zabili su nakon solo akcije pred sam kraj utakmice zahvaljujući, uvelike, i nonšalantnosti naših bekova.

U svakom slučaju večeras smo gledali lijepu hokejašku utakmicu koja nam je podarila uvjerenje da će KHL Sisak nakon što su ekipirani i u slijedu pripremnih treninga pružiti vrhunski hokej i obradovati svoje navijače pobjedama u natjecanjima koja slijede. Osoban mi je utisak poslije ove utakmice, što me posebno raduje, da su sve četiri postave KHL Sisak igrački zadovoljile podjednakom kvalitetom igre i da je teško istaknuti nekog pojedinca, a zalaganje svih koji su bili u igri bilo je očito osim onog malo „krmeljavog“ početka kada su ih razbudila 2 komada iza Andersona.

KHL Sisak: Anderson, Orešković, Wilk, Komljenović, Krikšić, Ramsy, Schovanek, Puzić, Bezuk, Čanić, Dobrić, Ličina, Kralj, Baždar, Vragolović, Lucić, Jarčov, Bujger, Rožanković, Zamboni, Ikanović, Trener: Dejanović.

U-20 reprezentacija Srbije: Padalitsa, Beaton, Miljković, Adenović, Mašević, Ristić, Stanković, Simić, Savić, Danji, Mladenović, Đinđić, Milošević, Stojanović, Jeremić, Dinić, Đorđević, Kravljanac, Vidović, Ivanović, Bradić i Rajković. Trener: Anastadidis i Ilić.