Sanacija nevremena i obilnih kiša

REPUBLIKA HRVATSKA

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

Zagreb, 16. rujna 2021.

Na području Petrinje gdje je došlo do plavljenja uslijed velikih oborina stanje se djelomično smirilo,  a vatrogasci neprestano rade na ispumpavanju. Na terenu je 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnost su stavljena i ostala dobrovoljna vatrogasna društva jer se noćas očekuju jače padaline.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković danas je obišao Čazmu, Grubišno Polje i Berek te obavio razgovore s predstavnicima lokalne i područne samouprave. “Sve službe su na visini zadatka, rade se prioriteti, a šteta na gospodarskim objektima je najveća. Po poljima ima dosta vode, a kiša i dalje pada. Na terenu je 150 vatrogasaca i 9 vozila za rad na visini, a do sada su odrađene 223 intervencije te pohvaljujem županijskog predsjednika i zapovjednika Silvestera Štefovića i Josipa Heger na organizaciji”, kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako u daljnjoj sanaciji mogu računati na pomoć Hrvatske vatrogasne zajednice.

A nakon što su temeljem njegove zapovijedi u ispomoć Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poslani vatrogasci i oprema iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, dodatno su upućene snage iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te Grada Zagreba.

Foto: JVP Novska
Foto: JVP Novska
Grad Zagreb – ispomoć / foto HVZ