U nedjelju će, 25. rujna u 19 sati, u Balon dvorani Rukometnog stadiona u Petrinji biti prikazana komedija GALA teatra Otvoreni brak.

Otvoreni brak (Coppia aperta, quasi spalancata) farsa čiji autori su slavni talijanski nobelovac Dario Fo i njegova supruga Franca Rame, je u stvari priča o braku ispričana retrospektivno od strane Antonie, supruge, a počinje sa scenom u kojoj si ona (ponovo) želi oduzeti život nakon što je (opet) saznala za muževu nevjeru. On je uspije odgovoriti od toga nauma i uvjeriti je da prihvati koncept otvorenog braka kao nešto sasvim normalno i društveno prihvaćeno, na što ona i pristaje. Jedini je problem što je njegovo poimanje takvog braka da bi isti trebao biti otvoren za njega, ali ne i za nju. No, ispada da se ona s tim u potpunosti baš ne slaže. Nešto što je trebalo biti izlaz iz jednog problema postaje uzrok još većeg.

Otvoreni brak britka je kritika društva, koja ukazujući na lažni moral preispituje naše društvene vrijednosti i propituje granice slobode ponašanja.

U predstavi GALA teatra uloge žene i muža tumače sjajna Matija Prskalo (koju ćemo zauvijek pamtiti po onoj rečenici: „Aleksa, vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu.“) i prvak HNK u Zagrebu, Slavko Juraga.

POU Hrvatski dom Vas poziva na kazališnu predstavu
 
“OTVORENI BRAK”

GALA teatra
 

Nedjelja, 25.9.2022. s početkom u 20 sati
Balon dvorana Rukometnog stadiona u Petrinji
 
Cijena ulaznice: 25,00 kn (3,32 EUR)

Pretprodaja ulaznica u kontejnerskim jedinicama POU Hrvatski dom Petrinja na Trgu kulture
 

Komedija “Otvoreni brak”

Gala teatar, glumci: Matija Prskalo i Slavko Juraga

Koliko smo slobode u braku spremni uzeti, a koliko dati drugome tj. svom partneru/partnerici? “Otvoreni brak” je odlična kritika kako pojedinca tako i društva u cjelini. Oslikavajući život jednog para “iznutra” autor nas suočava s vlastitim slabostima kojih se teško oslobađamo. Kako im se oduprijeti, kako se suočiti sa samim sobom, pitanje je koje se stalno provlači u ovom komadu.