Veliki uspjeh sisačkih hokejaša u Sofiji

Autor: Marjan Gašljević

Nakon jučerašnjih 7 – 2 protiv estonskog Tartu Valka, danas 6 – 2 u srazu s islandskim Skautefelag Akureyrar KHL Sisak osigurao je prvo mjesto u skupini A Continental cup-a i slijedeći krug ovog europskog natjecanja i prije sutrašnje utakmice s domaćinom, prvakom Bugarske.

Ovom pobjedom Siščani su osigurali prvo mjesto i put u francuski Angers (14.-16.10.2022.) na sljedeći krug Continental Cupa! Tamo ih očekuju Les Ducs d’Angers (Francuska) FTC Jégkorong (Mađarska) i SC Miercurea Ciuc/ Csíkszeredai Sportklub (Rumunjska).

U obje odigrane utakmice sisački hokejaši su dominirali i ako, imao sam osječaj, da igraju s “pola gasa” posebno u trenutcima kada su  utakmice bile riješene. U svakom slučaju bilo je zadovoljstvo gledati dominantnu igru naših hokejaša s uvjerenjem da će se za utakmice koje slijede u francuskom Angersu ispraviti ono nešto pogrešaka koje sui m se provlačile kroz igru, a protivnici koji im slijede su ozbiljniji od ovih koji su “apsolvirani” . Mišljenja sam da su u obje utakmice suci malo “ubili” hokej prestrogim i neujednačenim kriterijima, a, u stvari, nisu ni imali “nešto” za svirati. I ako rezultat sutrašnje utakmice s Bugarskim prvakom ne mijenja ništa uvjeren sam da će naši hokejaši i u tu utakmicu ući s natjecateljskim nabojem i potruditi se osvojiti bodove i u toj utakmici posebno jer, cjenim, igrački to mogu bez i najmanjeg problema.

Ljubiteljima hokeja, posebno Siščanima, preostaje, dakle, čekirati karte za Angers ili provijeriti linkove na Youtub-u pa strpljivo čekati da se zaigra u toj drugoj fazi Cupa što je izuzetan uspjeh. Usput, priča se, da je u Angeru prelijepa “ledena” dvorana izgrađena negdje kada i naša, ili godinu – dvije prije, pa da usput, vidimo čija je ljepša.

U svakom slučaju čestitke Vitezovima na pobjedama uz iskrene želje za što uspješnije rezultate u daljnjem natjecanju kako u Continental cupu tako i u IHL ligi koja je na vratima te drugim natjecanjima koja su pred njima. Usput, da napomenem, vrijedi, kako vidimo, kupiti godišnje karte za utakmice u Ledenoj kojih je “na lageru” sve manje što ujedno znači i jamči dobru atmosferu u Ledenoj i vatreno navijanje.