Povodom Dana grada u Kutini održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Kutina, 10. studenoga – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak nazočio je danas svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine u povodu Dana grada.

Čestitajući Kutinčanima Dan grada i nagrađenima na javnim priznanjima, župan Celjak pozdravio je ravnomjerni razvoj grada Kutine i svih skupina stanovnika, od djece i učenika do umirovljenika, gospodarstvenika i hrvatskih branitelja. Naglasio je kako i Sisačko-moslavačka županija provodi projekte ravnomjernog razvoja gradova i općina.

„Iako je u ovom trenutku interes javnosti usmjeren na obnovu objekata stradalih u potresu na području Siska, Petrinje i Gline, ravnomjerno razvijamo i ulažemo u čitavu Sisačko-moslavačku županiju što potvrđuju brojni projekti koje u ovom trenutku provodimo“, istaknuo je župan Celjak.

Podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija do sada obnovila 41 objekt u svojoj nadležnosti, a trenutno je otvoreno oko 40 gradilišta na kojima je u tijeku obnova potresom oštećenih objekata.

Župan je dodao kako je Kutina grad u koji Sisačko-moslavačka županija ulaže najviše vlastitih sredstava, a Kutinčanima je poručio da uvijek mogu računati na Sisačko-moslavačku županiju u ostvarenju zajedničkog cilja, a on je unaprjeđenje kvalitete života svih građana grada Kutine.

„Dom za starije i nemoćne osobe Kutina je projekt o kojem slušamo više od 15 godina. Zacrtali smo si cilj da ćemo taj projekt realizirati i uspjeli smo ga pokrenuti u prvoj godini našeg mandata. Vlastitim sredstvima uređujemo prostor u kojem će biti smješten Dom za starije i nemoćne osobe Kutina. Osim toga, Sisačko-moslavačka županija svojim je sredstvima uredila i obnovila školsko sportsko igralište Tehničke škole Kutina, u toj školi smo rekonstruirali kotlovnicu što je izuzetno važno zbog izazovne energetske situacije u kojoj se nalazimo, a osigurali smo sredstva i za novi CNC stroj za Tehničku školu Kutina. Nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Kutinu rekonstruirali smo krovište sportske dvorane Srednje škole Tina Ujevića Kutina. Također smo u Kutini uredili stan za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma u potresu“, istaknuo je župan i dodao kako je naveo samo dio projekata koje provodi Sisačko-moslavačka županija.

„Kada pogledam što smo sve do sada napravili u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima mogu reći da sam zadovoljan s tom suradnjom. Zadovoljstvo nam je raditi u interesu svih naših sugrađana“, zaključio je u svom govoru župan Celjak.

Uz župana Ivana Celjaka, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Kutine, nazočnima su se obratili i domaćini predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Hana Ružička,  ministar Marin Piletić, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Dobitnik Nagrade za životno djelo je Vladimir Balgač – posthumno, a dobitnik Godišnje nagrade Grada Kutine je Matija Sloup.

Foto SMŽ
Foto SMŽ
Foto SMŽ