Ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području općine Gvozd

Općina Gvozd, 17. studenoga 2022. godine – Župan Ivan Celjak sa suradnicima i načelnikom Općine Gvozd Milanom Vrgom obišao je i modernizirane prometnice na području ove općine.

Sisačko-moslavačka županija, putem Županijske uprave za ceste SMŽ, i Općina Gvozd su u jednakim omjerima prošle godine financirali modernizaciju 1600 metara ceste prema naselju Crevarska Strana ukupne vrijednosti oko 800 tisuća kuna te ove godine ukupno 3130 metara ceste, od čega 2000 metara prema naselju Crevarska Strana i 1130 metara prema naselju Ilovačak.

Foto SMŽ

„Važno jer modernizirati ceste na području ove općine kao i u svim ruralnim krajevima Sisačko-moslavačke županije kako bi svim stanovnicima podigli kvalitetu života. Sigurne ceste važne su za kvalitetno prometovanje, za odlazak stanovnika ruralnih krajeva k liječniku, u ljekarnu i za odlazak naših učenika prema školama. Ukupna vrijednost radova na cestama koje smo asfaltirali ove godine je oko 1,9 milijuna kuna“, naglasio je župan Celjak.

Načelnik Općine Gvozd Milan Vrga istaknuo je kako ovakvi projekti podižu standard građana i omogućuju lakši život. „Modernizacijom cesta, u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i ŽUC-om, po modelu 50%-50% uspijevamo svake godine asfaltirati određeni broj kilometara cesta na našem području“, rekao je Vrga. 

Samo u ovoj godini ulaganja Sisačko-moslavačke županije na području općine Gvozd iznose više od 3,5 milijuna kuna.

Foto SMŽ