Treba li Petrinjcima ruski dron?

Danas je Petrinju i Sisak posjetila ekipa Vlade RH.

Blago nama. Razbacuju se milijunima na biciklističke staze i vatrogasne postrojbe, a odbija prijedlog za pomoć stanovnicima kontejnera.

Napada se MOST, žestoko se brani gradonačelnica koja uporno hvališe i ističe doprinos vlade za svaku visibabu na Baniji, ali komentari građana sve joj kažu. Veliko hvala za takvu ljubav prema Petrinji i Petrinjcima.

Na sve smo to već navikli. To ćemo podnijeti. Ali…

Traži li se lokacija za obuku ukrajinskih vojnika? Je li posjeta Petrinji znak da ćemo uskoro ugostiti vojsku jedne države koja nije članica NATO saveza i EU?

Postaje li HR, a evo i već temeljno srušena i osakaćena Petrinja nova meta za neki ruski dron jer tako su i Amerikanci tretirali mjesta na kojima su obučavani vojnici suprotnog tabora?

Vojarna u Petrinji i Veteranski centar koji se pomalo završava idealno su mjesto za smještaj i obuku Ukrajinskih vojnika, ako već mi imamo nekog tko će njih nešto naučiti nakon mjeseci ratovanja suvremenom NATO opremom, oružjima i drugim borbenim sredstvima.

Dragi Petrinjci i Banijci, hoćemo li pristati na to? Okrenimo svima i drugi obraz da nas temeljito zašamaraju  i ponize,  a onda i guzicu pa nek nas…

Samo što će slijedeći DRON biti precizniji, a ako fula vojarnu znamo gdje će pasti. 

Sisak je blizu, a i naše već razorene kuće i katastrofalne kolnike uvijek može još jače uzdrmati i razoriti neka snažna bomba. 

Nismo htjeli i nuklearni otpad na rubu Banije pa smo  ga dobili. 

Ne gajite iluziju da je ovo samo paranoja. 

ZA PS PORTAL M STRIŽAK