Vrhunski. Samo u sportu?

Vegeta u lokalnom supermarketu kod mene u 🇩🇪 ❤️. Zelim 🇭🇷 u top 4 ne samo u nogometnom, vec i ekonomskom smislu.
Kako doci do toga? 🤔
Potrebne su strukturne promjene poimanja nase stvarnosti u ekonomskom, ali prije svega duhovnom-moralnom smislu. Ekonomsko siromastvo je preslika duhovnog siromastva u dugom roku. Ako zelimo bolju ekonomiju moramo redefinirati vrijednosti u drustvu.
2 uzastopna Svjetska prvenstva 🇭🇷 je u TOP 4. To nije slucajnost.
1. Igraci su globalno konkurentni, za razliku od ekonomskih strucnjaka u RH koji su postavljeni u vecini slucajeva politicki.
2. Sama globalna konkurentnost jamci kvalitetu i kvaliteta je vidljiva na terenu. Kvaliteta ekonomskih strucnjaka i njihove disertacije su pod velom tajni. Mozemo komotno snimiti film – Doktori znanosti u 🇭🇷 i Odaja Tajni.
3. Mjeri se uspjeh nogometasa. Brozovic je postavio novi rekord Svjetskih prvenstava u pretrcanim kilometrima. Osim par studija koji su moje kolege I moja malenkost napravili mi nemamo ozbiljnih istrazivanja koje propitkuju efekte ekonomskih politika. Kako onda znamo da je odredjena politika dobra ili losa?
Nikako. Tko je na vlasti posalje svog politickog podobnika i radi hvalospjeve Vladi. I nitko da bi to propitao. To je tako kak je jedna osoba rekla. Ne postoji pluralnost misljenja. Kad ne propitujes stvarnost postajemo jednoumlje.
4. Ne postoji intergeneracijska solidarnost u drustvu, ali zato postoji u 🇭🇷 nogometnoj reprezentaciji. Mladima i novom nacinu razmisljanja se ne daje prilika, dok Modric na terenu i Dalic izvan izvlace maksimume iz tih mladih. Ne bi bio kontinuitet uspjeha da nije bila postepena smjena generacija.
5. Bojimo se pucati penale dok su nasi decki strucnjaci. Penal znaci uspjeh ili pad. No problem drustva je sto mi ni ne pokusamo. Pokusaj, promasili su i puno veci ljudi od nas.
Nije neuspjeh promasiti, neuspjeh je uopce ne pokusati.
Za promjene treba hrabrosti, rada i zalaganja.
Kad pocnemo ove stupove valorizirati, krenut cemo prema naprijed.
Buducnost je u nasim rukama. 😇
#budućnost

Dejan Kovač