Otvoreno klizalište u Glini

I ove godine Županija osigurala klizalište za djecu Banovine

Glina, 21. prosinca 2022. godine – Radosna lica brojnih mališana u Glini, obilježila su danas otvaranje klizališta koje je i ove godine poklon Sisačko-moslavačke županije za svu djecu Banovine. Sisačko-moslavačka županija ni ove godine, uoči blagdana, nije održala tradicionalni blagdanski prijem već je sredstva usmjerila za sve mališane osiguravajući im klizalište u središtu Gline.

Mirisi fritula, palačinki i toplih napitaka koji su se širili sa štandova te ledena čarolija na klizalištu, uveli su posjetitelje Adventa u Glini u pravo božićno-novogodišnje raspoloženje.

Klizalište je otvorio župan Ivan Celjak te pozvao djecu i sve zainteresirane da u narednih mjesec dana uživaju u besplatnom klizanju.

Sretan sam što smo i ove godine za djecu s područja Banovine osigurali klizalište u središtu Gline. Najveća je radost vidjeti sretnu djecu i to nam je dodatni motiv da poklonimo besplatno klizalište. Osigurali smo i 100 pari klizaljki čiji je najam također besplatan na zadovoljstvo sve djece s područja Banovine i siguran sam da će uživati u klizanju“, rekao je župan Celjak nakon čega su djeca već počela nizati svoje prve metre na ledu.

Programi na klizalištu odvijat će se u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza SMŽ koja će organizirati popratne sportske sadržaje na ledu, a ovogodišnje postavljanje klizališta s besplatnim klizaljkama podržala je i INA donacijom od 45.000,00 kuna.

Klizalište u Glini obogatit će program adventa, a gradonačelnik Ivan Janković zahvalio je Sisačko-moslavačkoj županiji što je i ove zime omogućila klizalište djeci Banovine.

Slike radosne djece na ledu govore više od svega što možemo mi reći. I ove, kao i prošle godine, Sisačko-moslavačka županija je dala podršku našem Adventu u Glini i osigurala klizalište našoj djeci. Na tome im zahvaljujem i sada već tradicionalno klizalište imat ćemo, vjerujem, i idućih godina u dobroj suradnji Grada Gline  i  Sisačko-moslavačke županije“, naglasio je gradonačelnik Janković.

Klizalište u Glini bit će otvoreno punih mjesec dana, sve do 21. siječnja 2023. godine, a radno vrijeme klizališta je od 16 do 22 sata. U današnjem programu otvaranja klizališta nastupili su učenici Osnovne škole Glina nakon čega je pjevač Boris Rogoznica održao humanitarni koncert.