ZEZOSKOP – DANAS SAMO DOBRE VIJESTI –

RADNA POSJETA AFRICI

Kako javlja STRINA ( INFORMATIVNO-NOVINSKA AGENCIJA vlasnika PS PORTALA) visoka  delegacija Grada Petrinje predvođena gradonačelnicom u siječnju će posjetiti
prijateljske države Nigeriju, Angolu, Čad i Kongo , ako stignu i Zimbabve. Sredstva su osigurana iz ekstraprofita Crvenog križa u protekle dvije godine, a u cilju smanjena 
poreza isti je donirao uvaženima put i smještaj u boljim hotelima.
Cilj je ove, dakako radne posjete, upoznati se s načinom gradnje kuća u Africi,  u navedenim državama koje nisu nikad u potresu imale ljudske žrtve. Njihov način gradnje upoznat će posjetom
uglednim sveučilištima u Abuji, Luandi, N/Djameni, Brazavili i Harareu.
Da su ljudske žrtve puno manje u odnosu na meterijalne dokazat će se baš ovom posjetom, jer je i u Africi lakše napraviti dijete nego kuću, a kamoli u EU gdje HR navodno pripada još od Kulina bana. 

I na Baniji je u zadnje dvije godine rođeno više djece nego je smrtno stradalih u potresu pa je živo čudo da se Vlada nije pohvalila ovom u cijelosti realiziriranom obnovom prevažnog ljudskog resursa, 

možda zato što je to ipak premalo u odnosu na broj onih koji su Baniju napustili, trbuhom za bruhom, na bauštele Njemačke, Austrije, Irske.

U privitku su fotografije nekih afričkih nastambi koje bi se navodno slijedeće godine počele graditi u Petrinji. Fino, a jeftino. 

U Nigeriji su ove nastambe statusni simbol bogatijih građana, a sredstvima kojima naši uvaženi raspolažu namirit će se kompletna obnova i još će ostati cirka 70 posto za nužnu raspodjelu potrebitima iz kruga stranke i simpatizera.  

Ured pročelnika za ruralni razvoj

DOKTO – RAT  I MIR

Po uzoru na nešto poznatiju stranačku kolegicu Kolindu, jedna je njena petrinjska  kolegica, isto zbog viška slobodnog vremena našla prostora da upiše dugo željeni doktorat.

STRINA navodi da je tema doktorata;  Kako u doba korone  izgraditi dimnjak za samo 5000 eura unatoč kiši i vladavini Merkura?

Dotičnoj je obećano, za neku razumnu cifru, da će obranom ove teme pokriti doktorat iz medicine, ekonomije, građevine, meteorologije i astrologije, što za ove naše prostore ne predstavlja izuzetak

budući da za neke pare nisu problem, ni bile prije, a danas pogotovo.  Upitajte Žalac ili stranačkog tajnika nositelja  čarobne crne torbe.

U privitku fotografija čarobne, crne torba. Samo mu je protrljaš i iz nje izleti dobri duh koji ispunjava želje podobnih i provjerenih, a najvećih sinova i kćeri lijeve naše.

Uostalom, od stoljeca sedmog, tu Hrvati pišu, doktorate. Još   iz vremena dok nije bilo Osječkog sveučilišta, Banjalučkih poslovnih škola i Veleučilišta u Sremskoj Kamenici. 

Svaki doktorat prati adekvatan koeficijent na plaći, zna se. Možda da se ponudi i pročelnicima brzi tečaj fakulteta  kako bi stekli formalne uvjete za “upise” doktorata, osim onih  neformalnih.

KOBASICE NAŠE SVAGDAŠNJE

Veleuvaženi, presvijetli i umalo sveti biskup sisački nešto je povodom Božića komentirao i docirao u svezi ishrane puka na Badnji dan. I njemu je bakalar na bijelo tradicionalno hrvatsko jelo.

Ono, kupaš se u plavom Jadranu skupa s bakalarima, a poslije njihovo sluzavo tijelo koristiš za badnjačko jelo. Ako ti zapne neka kost, sam si si kriv, jer ni bakalar na bijelo nije pravi post.  A što ne bi onda 

jeli čvarke i češnjovke s vjerom u Boga, oni izvan suludih  31 posto što je uz politiku i kler, mada i ti simpatizeri i sami vide da je to krivi smijer.  

Bakalar na bijelo

U privitku fotke kobasica i čvaraka, nakon kojih uvijek imaš ispovijed i oprost, a u škrabicu molimo samo aure. 

PROREZNA OAZA

Petrinja će ponovo prikazati modnu reviju pod nazivom PROREZNA OAZA.. Poznati modni kreatori dobili su zadatak da kreiraju haljine i suknje sa što većim prorezima, kako bi

se što prije ukazale prorezne oaze, mjesta u kojima ima  vode i žbunja, mjesta koja su izvor života u pustinjama. Sve nam to budi sjećanja na najavljivane porezne oaze, a na reviji se 

očekuje da nam se ukaže, ono što narod spominje u usmenoj predaji, a nitko nikad nije vidio, taj famozni  pičkin dim.  Ili je u pitanju samo fatamorgana onih koji su najavili tzv. porezne oaze. 

U prilogu fotka dima nejasnog izvora. U izvoru oaze je spas od žudnje, žeđi i vatre.

TRIO PINOKIO

Na godišnjicu potresa su se tri odvažna mušketira spremala. Ali po buđenju je izostala uobičajena jutarnja erekcija na mjestu kojem dotična pripada, već se ukazala između očiju na razini nosa, 

7 cm duži izdanak, kao iz reklame za povećanje dužine i moći, kao da su ruku prljavih od čarobnog gela trljali si nos.  Ne možeš takav pred ljude da ti se rugaju, da ti se čude.. 

Ta tri mušketira, ta tri Pinokija, ta tri člana Vlade  o kojoj se sve već dobro znade, što ministre kao gaće mijenja, što zbog suda, što zbog svoga htijenja, ne vidješe problem u sporosti obnove, ne nađoše svog imena međ mogućim krivcima.

VELIKA DONACIJA VATRENOG

Na Silvestrovo oko 22 sata građanima Petrinje ukazat će se Dejan Lovren, sigurni i brzi stoper nogometne repke. Kako doznaje STRINA  vatreni će donirati 500 kg petardi i CD MPT gradskoj upravi.

Lijepa li si, poručio je štrumfeti koja će preuzeti poklon uz prigodan govor.  

Ne sumnjamo da će se zahvaliti na tako vrijednom daru kojem će se posebno obradovati naši kućni ljubimci. Možda i veterinari, ako ti ljubimci prežive. 

Neka pati koga smeta. Mi smo djeca vatrometa.

I NA KRAJU

Na treću godišnjicu potresa planira se mimohod. Moj prijedlog je da se okupe svi zaslužni i  “zaslužni” , da se dovedu, volonteri , delegacije i iz bratskih afričkih država, da dođe Trio Pinokio, Medo i Zeko, 

da dođu građevinari i geodete, projektanti, svi koji su nešto dali ili nešto pobrali, da nas ujedine interesi, neki humani i neki pohlepni, da se zbliži kler i i bagra, dobri ljudi i oni zli, da se razbistri talog, da se napravi Sekelji gulaš 

od različitosti i da onda zamolimo Putina da nam se obrati jednim balističkim projektilom. 

ZA PS PORTAL M STRIŽAK

PS;   SRETNA NAM SVIMA NOVA GODINA UZ JEDNU ATEISTIČKU ŽELJU I VAPAJ

         NEK NAM JE BOG NA POMOĆI U OVAKVOJ DRŽAVI U OVAKVOM SVIJETU.

ZEZOSKOP ne objavljuje stvarne novinarske izvještaje, pisan je s namjerom da zabavi i nasmije. 

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je sasvim slučajna.