Vitezovima bodovi protiv Mladosti

Autor: Marjan Gašljević

KHL Sisak – Mladost Zagreb 12:7

U utakmici Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu, odigranoj navečer 17. siječnja, sisački su Vitezovi suvereno i uvjerljivo savladali zagrebačku Mladost. Raduje činjenica da su sisački hokejaši konačno odigrali cijelu utakmicu bez oscilacija sa smislenim akcijama koje su rezultirale s 12 postignutih pogodaka. Prva trećina završila je sa suverenih 5:1 da bi na kraju druge trećine rezultat bio lijepih 9:4, do konačnih 12:7 na kraju utakmice.

Vitezovi su odigrali jednu lijepu, gledljivu hokejašku utakmicu koja mi se na trenutke činila kao nešto jači trening. Kako bilo utakmica je cijelo vrijeme imala dobar tempo s lijepim akcijama i pogocima. Moram skrenuti pozornost da u Hrvatskoj ligi pravo nastupa imaju samo tri strana igrača tako da su se Vitezovi večeras morali osloniti na vlastite snage uz pomoć Andersona na golu kojeg je u trećoj trećini zamijenio Marko Batnožić što su gledatelji posebno pozdravili nagradivši Marka velikim ovacijama za svaku obranu. Domaćima su pomogli Wilk koji se je na žalost polovicom druge trećine ozlijedio pa nam se morao pridružiti na tribinama. Schovanek je dao puni doprinos utakmici ali su teret pobjede iznijeli, što posebno raduje, domaći igrači uz standardno dobrog Puzića te posebno mladog Lorija koji je zbiljski puno sudjelovao u svim segmentima igre, a o borbenosti Salitaja ne treba posebno govoriti. Taj „grize“ na svaki pak.

I ako borbena utakmica je bila dosta korektna bez previše prekršaja ali ponovo s lošim suđenjem koje je gostujuće igraće u jednom trenutku iziritiralo da su svi sjeli na bandu okrenuvši leđa igralištu. U tim nepristojnim  i nesportskim trenutcima suci su se pogubili ne znajući što činiti. Gledatelji su ostali zatečeni ovim nesportskim potezom i ako svjesni iziritiranosti igrača sudačkim odlukama. Kako poslije utakmice reče jedan dobar poznavatelj Hrvatskog hokeja da jedan sudac ne zna suditi, drugi je slabovidan a treći „se ne bi štel zamjerati“.

Drugi pak poznati, stari, domaći hokejaš i trener kaže: „Jebeš hokejašku utakmicu na kojoj padne više od tri gola.“

U ovoj utakmici možemo blago zamjeriti samo domaćoj obrani koja, jednostavno, nije smjela primiti 7 golova. Oprostili bi im maksimalno 2. Ne radi se o pretjerivanju već dobroj namjeri isključivo o realnom pristupu s punim angažmanom i koncentracijom u svim trenucima i segmentima igre.

Za KHL Sisak golove su postigli: Kralj 6′, Jarčov 15 i 54′, Schovanek 15, 30 i 52′, Selitaj 17 i 47′, Čanić 19 i 33′, Domitrović 23 i Puzić 27′

Za KHL Mladost Zagreb golove su postigli: Mirić 18 i 53′. Matošić 24′, Novak 31′, Šimunković 37′, Meničanin 45′ i Smolec 57′.

KHL Sisak igrao je u sastavu: Anderson, Batnožić, Wilk, Baždar, Dobrić, Čanić, Schovanek, Puzić, Kralj, Selitaj, Jarčov, Krikišić, Bezuk, Komljenović, Lulić, Domitrović, Ličina, Zlatar, Vukmanović i Ikanović. Trener: Dejanović

KHL Mladost Zagreb igrao je u sastavu: Wahlberg, Matošić, Varga, Mirić, Novak, Smolec, Kramarić, Polović, Šimunović. Kramarić M., Kramarić N., Grgurić, Varlja, Meničanin i Ivšac. Trener: Smerdelj

Foto: M. Gašljević