Autor: Marjan Gašljević

Danas, 20. siječnja 2023. godine, utakmicom KHL Sisak i KHL Zagreb u 17.00 sati započinje veliki međunarodni ITHL U 13 turnir mladih hokejaša. Na turniru koji će se igrati do u nedjelju poslijepodne sudjeluje 9 hokejaških ekipa i to: KHL Sisak, KHL Zagreb, Medvešćak Mladi, Mladost, Crvena Zvezda, NS Stars, Vojvodina, Vukovi i Ibis Skate.

Na turniru sudjeluju igrači, kako sam naziv kaže, U 13. Igra se na tri linije dva puta po 18 minuta.

I ako se radi o mlađem kadetskom uzrastu igrati će se dobar hokej. Posebno nas može zanimati činjenica da će ovi mladi teenageri već za dvije – tri godine kandidirati za seniorsku momčad pa će biti zanimljivo vidjeti potencijal pojedinaca. Svakako, važno je i vidjeti „gdje“ smo hokejaški u okruženju.

Foto: M. Gašljević

Gledateljima sigurno neće biti dosadno jer će stalno moći gledati neku od mnogobrojnih utakmica ali KHL Sisak priprema i bogatu tombolu za gledatelje koji će, uz hokej moći sudjelovati i u drugim zabavnim događanjima, a okrijepu potražiti na šanku u samoj dvorani.

Od sudionika očekujemo dobar hokej, fer sportsku igru i uvažavanje svih sudionika. Gledatelje, pak, molimo za uljuđeno navijanje uz opasku, „igrači su tu da igraju, treneri da treniraju, suci da sude, a gledatelji da navijaju, i da ne smetnu s uma da je svako dijete na ledu nečije voljeno dijete kao i Vama vaše“.

Vidimo se, dakle, u sisačkoj Ledenoj!

Foto: M. Gašljević