Proteklog vikenda zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su sudjelovala 684 vatrogasca

REPUBLIKA HRVATSKA

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

Zagreb, 27. veljače 2023.

Povećan broj vatrogasnih intervencija uslijed nevremena

Ovaj vikend Hrvatsku su zahvatili nepovoljni vremenski uvjeti, snijeg, kiša, jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Gotovo u svim krajevima vatrogasci su imali povećan broj intervencija, od uklanjanja s prometnica srušenih stabala i grana do izvlačenja vozila koja su zapela u prometu. Osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci su sa svojim specijalnim vozilom koje može izdržati i udare bure preko 170 km/h prevezli dvoje pacijenata s otoka na kopno. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, tijekom dva dana ukupno je zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su sudjelovala 684 vatrogasca s 215 vozila.

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske županije, Primorsko-goranske. Ličko-senjske i Istarske županije.

Osim navedenih tehničkih intervencija proteklog vikenda bilježimo i nekoliko požara objekata gdje je u jednom požaru ozlijeđena osoba zbog udisanja dima. Skrećemo pažnju i na potrebu povećanog opreza kod korištenja peći na kruta goriva te na potrebu čišćenja i održavanja dimovodnih kanala.

Foto: DVD Kutjevo
Foto: DVD Cres