Pojeftinjuje toaletni papir!

Autor: Marjan Gašljević

Najavljuje se već danima da će od 1. ožujka skoro sve poskupiti i tako još više baciti u bad osiromašeni hrvatski puk. Poskupiti će meso, povrće i sve drugo nužno za svakodnevno preživljavanje. Voću i povrću prijeti čak i nestanak s trgovačkih polica. Kako bi kazao Premijer, puk će zbilja morati jesti samo kolače.

Inače po njegovim svakodnevnim seansama u medijima u Hrvatskoj je toliko dobro i sve napreduje i cvjeta da mu nikako nije jasno da se netko, osim iz eventualnih avanturističkih pobuda, uputi iz Zemlje put inozemstva.

Da u Hrvatskoj zbilja skoro sve cvijeta pokazuje iznos upisanih državnih obveznica. Da ga jebeš, iznos je van svih očekivanja. Kako i ne bi bio. Koliko sam slušao o tom ulaganju nigdje nitko nije spomenuo propitivanje porijekla novca koje pojedinci ulažu. Općenito, kažu upućeni, prilikom pranja novca obično se uzima provizija i do 60 posto. Ovdje te nitko ne pita od kuda novac i još na njega imaš prinos cca 3,25 posto što je više nego dobro makar inflacija popapala deset – petnaest posto.

I pekarski proizvodi, kažu, poskupljuju i ako su već jebački poskupili. Istovremeno ratari kukaju da im u silosima još uvijek stoji lanjska žetva pa ih brine što će s žitom poslije ovogodišnje žetve. Za Premijera je to netema. Za njega možda jeste ali nije za onu Zmajičku koja ga je neki dan toliko nahvalila u Saboru da je sve bilo sram osim Premijera i nje same. Zmajičkin brat i sin su, prema pisanju Nacionala, prvi na listi čekanja za 5,1 milijun državne potpore za izgradnju skladišta za žitarice. Ja bih se za te novce divio Premijeru od 0 do 24 i tako danima.

Da je sve u Hrvatskoj savršeno i da smo među najrazvijenijim zemljama EU govori činjenica, prema Premijeru, da se kod nas, za razliku od drugih zemalja, uopće ne prosvjeduje. Ljudi su mirni k’o ovčice uživajući u svojoj sreći savršenstva i ljepote koje im omogućuje najbolja Vlada s najboljim premijerom na čelu.

U međuvremenu kroz naše medije provukla se vjestica da je BiH SIP-a pohapsila čopore sveučilišnih profesora koji su sveučilišne diplome, bukvalno, prodavali na benzinskim crpkama. Među tih 1877 diploma koje su nostrificirane u Hrvatskoj, kako je javljeno, ima nešto i doktorata. Jebiga Vice i ostali što vam je trebalo patiti se po Osijeku kada ste mogli skočiti tankati u Međugorje, pomoliti se i doktorirati a doktorat vam nikada nitko ne bi mogao kopirati i objaviti javnosti kakve ste sve bedastoće u njemu natrkeljali. Baš bi bilo zanimljivo vidjeti gdje su sve uhljebljeni ti „doktoranti“ i „stručnjaci“. Radi čega su, na koncu, gotovo sve državne firme u bankrotu?

Na koncu ima u cijeloj toj priči i jedna dobra vijest. Pojeftinjuje, naime. Od 1. ožujka toaletni papir!

Jeftinije će se moći, dakle, u Hrvatskoj srati i brisati. Koliko sam zloban na ovu vijest govori činjenica da se s osmjehom prisjetim onih koji su, ne tako davno, kupovali po trgovačkim centrima prepuna kolica toaletnog papira.

I tako reče Zmajička ulazeći u Sabor: „Kao žena, majka i supruga koja duševni mir nalazi u vrtu i šljivama, zalagat ću se za obiteljske, tradicionalne, domoljubne i kršćanske vrijednosti, …“ I tako 5,1 milijun puta.

Hajde ti kaži. Pa tko joj ne bi povjerovao.