HR PLAĆE

Poslodavci moji – ili plaće idu gore ili broj radnika u 🇭🇷 ide dolje!
Priča za malu djecu o povratku zaboravite. Going once, going twice – sold! Prodali smo Hrvatsku.
Igra za vas, ali prava životna igra – pronađite parametar plaće u kojem 🇭🇷 nije u zadnjih 3-4 države po iznosu plaće?🧐
Eurostat je napravio zanimljiv alat iz nekoliko baza podataka gdje možete usporediti svoju dob, spol, zanimanje, iskustvo, veličina firme, industrija, itd. da vidite kolika je vaša plaća u usporedbi s identičnim zanimanjem s drugim državama u 🇪🇺.

Evo malo sam se igrao sa parametrima, mogu reći da su rezultati porazni. Što je industrija propulzivnija i ima potencijalni rast zbog globalnog tržišta, to je razlika u plaćama veća tj. radnici koji imaju potencijal da najviše doprinose ekonomsku rastu 🇭🇷 imaju najviše razloga za otići.
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Salary_calculator#The_tool

Ajd još nekak razumijem političare kojima je vijek trajanja 4 godine i to ak ih se ne uhvati u korupciji, da imaju poticaj prikazivati da teče med i mlijeko, dok narod dodiše, ali statistike su raspoloživve svakom građaninu koji s 2 klika dođe do stvarnog stanja.

No nisu mi jasni poslodavci i sindikati čiji vijek trajanja bi trebao biti duži jer mi imamo poduzeća starija i od 50 godina u 🇭🇷.

Kako vi ne razmišljate na dugi rok ili je problem miopije?

Otvoreno, ili kako je to volim zvati u “22h s vladajućom kastom” već godinama prikazuje iste osobe koji pričaju priče za malu djecu o stanju u državi. To su većinom osobe iz politike ili osobe koje gura politika.

Nije Otvoreno jedina emisija, ima ih more i po drugim emisijama. HRT je javni servis, plaćen od strane svih građana 🇭🇷 bez obzira na političku opredijeljenost, ne samo vladajuće kaste. Već se po zakonu statističke pogreške trebalo dogoditi da u eter dođe neka slobodna osoba da barem pokuša pružiti barem nešto drugačiji pogled na probleme. Očigledno da 30 godina ovakvih pogled na naše društvo nisu urodile plodom.

S druge strane, nisu mi jasni ni privatni mediji, koji nemaju gotovo nikakvih razlika u gledanju na društvene probleme. Dovedu onog Orbica da priča o novom valu inflacije, čovjek koji ima firmu koja mora dignuti cijene da opravdava dizanje cijena…
Ili Puhovskog da priča o političkoj budućnosti 🇭🇷, a bio je svjedok na suđenju Hrvatskom Proljeću…

Režimski mediji će gurati režimske osobe u cilju zadržavanja statusa quo, jer ne žele slobodu. Onda se nemojte čuditi kada uskoro budete uspoređivali plaće sa Sjevernom Korejom.🧐
Nismo slobodni, a nismo bome ni hrabri za promjene. 😇

Dejan Kovač