Međunarodni dan činjenja dobrih djela

Smisao Međunarodnog dana činjenja dobrih djela je da što više ljudi iz različitih organizacija na bilo koji način, lijepom riječju ili dobrim djelom pomognu i uljepšaju  život drugim ljudima, životinjama, okolini i zajednici.

Svojim malim ili velikim dobrim djelom, svatko od nas može uljepšati život drugome i svijet u kojem živimo.

Učenici i učitelji OŠ Mate Lovraka Petrinja posjetili su Inkluzivnu farmu u Hrastovici, gdje su s članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije obilježili Međunarodni dan činjenja dobrih djela.

Na Inkluzivnoj farmi pomagali su raditi u plasteniku i dvorištu, organizirali su radionicu izrade predmeta od gline, a najviše su se svi obradovali sportskim aktivnostima. Svi volonteri su imali majice s natpisom “Činiti dobro – dan dobrih djela” koje su osigurali Sisačko-moslavačka županija i Udruga Djeca za bolji svijet. U pratnji učenika su bili ravnateljica škole Ankica Krnjajić Magdić, pedagoginja Tatjana Malović, edukacijska rehabilitatorica Antonija Ćosić, te učiteljice Vesna Gvozden, Anamaria Glatki, Ivana Šalinović Jajčinović, Ines Kosturin, Ivana Švragulja, Jelena Keserović, Pina Žilić i Jasna Anušić. Velika hvala gospođi Aleksandri Milković iz UOSI na pomoći u realizaciji tog divnog dana.

Članak pripremila Jasna Anušić, učiteljica engleskog jezika