Godišnji koncert HPD ‘Slavuj’ Petrinja ove subote u OŠ Dragutina Tadijanovića

Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj” Petrinja će u subotu, 29. travnja s početkom u 19:30 sati, održati godišnji koncert u predvorju Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Na koncertu će nastupiti mješoviti i dječji zbor uz klavirsku pratnju Nikole Sebastiana Jambrošića. Mješovitim zborom dirigirat će maestro Josip degl’ Ivellio, a dječjim zborom učiteljica savjetnica glazbene kulture Maja Ostojić.

Glazbeni opus koji će zborovi izvoditi je vrlo bogat i prožet duhovnim, folklornim i popularnim pjesmama.

– Godišnji koncert HPD Slavulja je zapravo velika sezonska glazbena inventura, što se radilo novoga, drugačijega ili posebnoga u odnosu na prošlu sezonu! Pa kako je lanjski godišnji koncert bio isključivo posvećen sakralnoj glazbi, ovogodišnji je mješovitog repertoara dakle za svakoga po nešto. Od klasike do zabavne i popularne od glazbe raznih izričaja ili raznih stilova. Koncert će u tom duhu raznolikosti biti zaključen s dvije popularne uspješnice u zborskoj obradi i to: Oliverovoj Kad mi dođeš ti, iz hrvatske zabavne glazbene scene, i Abbinom skladnom Super Trouper iz svjetske riznice – rekao je maestro degl’ Ivellio.